JEditorPane - wyświetlanie obrazów

0

Witam,
To ciąg dalszy moich kłopotów z JEditorPane. Problem jest następujący. Potrzebuję stworzyć umowę dla podanego klienta i ją wydrukować. Storzyłem umowę w pliku HTML i w trakcie tworzenia umowy pobieram dane jako String z pliku, nanoszę odpowiednie zmiany i wysyłam to do JEditorPane. Wszystko działa bez zarzutu ale na umowie potrzebuję umieścić logo firmy lecz nijak nie mogę zmusić JEditorPane żeby je wyświetlił. Próbowałem metod setText() i read(), w pliku HTML znajduje się znacznik <base> gdzie podana jest bezwzględna ścieżka do katalogu z obrazem, lecz nic to nie pomaga. Czy ktoś z Was mógłby wkeić kawałek kodu który tworzy taki JEditorPane i wyświetl;a obrazy? Ja już nie wiem czego mam próbować. Dziękuję.

0

Ja umieszczam obrazki korzystając ze znacznika ....
pozdrawiam

0

Ja robię dokładnie tak samo. Obrazki są widoczne gdy uruchomię plik w przeglądarce. Niestety nie ma ich w JEditorPane. Skoro są widoczne w przeglądarce to prawdopodobnie problem tkwi w kodzie aplikacji. Samo tworzenie JEditorPane wygląda tak:

JEditorpane editorPane = new JEditorPane();
editorPane.setContentType("text/html");        
editorPane.setText(text);                

Czy powonienem określić jakieś dodatkowe parametry aby wyświetlać obrazy?

0

Jak miałeś problem ze zmianą wielkościi liter, to Ci napisałem jak tworzę JEditorPane.

  JEditorPane ep=new JEditorPane();
  ep.setDocument((HTMLDocument)ep.getDocument());

pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1