Widzenie się obiektów w klasach

0

Witam, mam taką klasę:

public class Klasa1{
int a;
}
public class Klasa2{
int b;
int suma;
suma = a+b.Klasa1;
}

Jak właściwie powinien wyglądac ten kod?
0
<url> http://4programmers.net/Java/Podstawy_Javy </url>
0

Raczej poczytaj najpierw o podstawach programowania ;) Bo masz nie jedną tylko dwie klasy, zmienna prymitywną b traktujesz jak obiekt, obliczeń dokonujesz wewnątrz ciała klasy a nie w metodzie i na dodatek te klasy do niczego nie służą :)

0

Przecież ja tu nie mam żadnej metody. [???] A ten kod to Tylko taki przykład.

0
Gość napisał(a)

Przecież ja tu nie mam żadnej metody. [???] A ten kod to Tylko taki przykład.

No właśnie nie dokonuje się obliczeń wewnątrz klasy :-D Próbowałeś to chociaż skompilować :>

0

<identifier> expected

0

Poczytaj o podstawach z topiku co podał #qba7878 :) bo kompletnie nie znasz podstaw ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1