[java] protokół gadu dla javy

0

Witam!
Czy zna ktoś jakieś biblioteki które obsługują protokół gadu dla języka java?
Dla C/C++ bez problemu można znaleźć bibliotekę libgadu, ale dla javy nie mogę nigdzie znaleźć...
Jeśli znasz jakieś biblioteki to napisz :)
Pozdrawienia 4All

0

OSwa biblioteka w php. Jeden wieczór i masz ją w javie.
http://anakin.us/phplibgadu.phps

Niestety nie ma odpowiedniego jara na sieci. Jakoś tak wyszło że wszystkie są płatne lub dla J2ME.

0

Widziałem kiedyś coś z Jadu w nazwie. Była to biblioteka napisana w Javie. Pisali o tym na jdn.pl .

0

ok . jest jeszcze to. Swoją drogą ciekawy lib

0

lib bardzo fajny - od dluzszego czasu go uzywam, aczkolwiek ma kilka wad.
no i trzeba sobie radzic z

  1. kodawaniem ogonkow bo gg to cp1250
    2)Dlugoscia wiadomosci, bo sie wiesza
  2. przerwa na kawe dla serwerow gg
    ja to rozwiazalem tak:
    AD1 i 2
public void send(String msg) {
if(session.getSessionState()==SessionState.LOGGED_IN){
	for(int i=0;i<msg.length();i+=1000){
		String part;
		if(i+1000>=msg.length()){
			part=msg.substring(i);
		}else{
			part=msg.substring(i,i+1000);
		}
		String coded=part;
				try {
					coded=new String(coded.getBytes("CP1250"));
				} catch (UnsupportedEncodingException e) {
//do sth
				}
				OutgoingMessage msg=OutgoingMessage.createNewMessage(Integer.parseInt(contact),coded);
				session.getMessageService().sendMessage(msg);
	}
}
}

AD3

private static void connect(){
		if(session.getSessionState()!=SessionState.LOGGED_IN){
		lock.lock();
		try{
			while(session.getSessionState()!=SessionState.LOGGED_IN){
				if(session.getSessionState()==SessionState.AUTHENTICATION_AWAITING
				|| session.getSessionState()==SessionState.CONNECTING
				|| session.getSessionState()==SessionState.DISCONNECTING
				){
					try {
						Thread.sleep(10000);
					} catch (Exception e) {
					}
				}
				else{
					if(session.getSessionState()!=SessionState.DISCONNECTED
					&& session.getSessionState()!=SessionState.DISCONNECTING){
						try {
							session.getConnectionService().disconnect();
						} catch (GGException e) {
//deal with exc
						}
					}
					try {
						session.getConnectionService().connect(session.getConnectionService().lookupServer(0));
						try {
						    Thread.sleep(100);
						} catch (Exception e) {
						}
					} catch (Exception e) {
					    e.printStackTrace();
					    if(e.getMessage()!=null&&e.getMessage().equals("Unable to get default server for uin: 0")){
					    	System.err.println("Brak polaczenia z serwerem GG!");
					    	break;
					    }
					}
				}
			}
		}finally{
			lock.unlock();
		}
		}
	}

pozdrawiam

0

Witam,
właśnie bawię sie jggapi , ale w sumie nie wiem czy to jest jeszcze w ogóle działające :)
Która metoda z jggapi odpowiada za ustawianie proxy ?
Dzięki z góry za pomoc.

0
Koziołek napisał(a)

Niestety nie ma odpowiedniego jara na sieci. Jakoś tak wyszło że wszystkie są płatne lub dla J2ME.

w takim razie podaj jakieś dla J2ME.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1