Rysowanie na JComponent....

0

Mam male pytanko odnosnie rysowania na elementach klasy JComponent... otóż chcialbym sobie stowrzyc wlasnie klase ktora bedzie dziedziczyc po JComponent... pole tej klasy bedzie moim polem przeznaczonym do rysowania np. wykresu... chcailem przez metode tej kasy przekazywac wspolrzedne do rysowania punktu (x,y)... ale wlsanie w tym problem metoda wysujaca punkty jest wywolywana przy torzeniu obiektu a ja te wspolrzedne chce przekazywac gdy obiekt juz istnieje...

0

Nie ma problemu.
Rysowanie realizujesz w przesłoniętej metodzie paintComponent(Graphics g)za każdym razem jak system odświerza kontrolkę, to wywołuje tę metodę.

Operujesz na g jak by co :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0