Czytanie znaku po znaku

0

Witam, jest jakiś sposób na to by czytać znak po znaku, a nie dopiero tekst po naciśnięciu entera??

0

np. przez FileInputStream:

String Kopiuj(String plikWejsciowy) throws IOException {
       String ciagZnakow = "";
        FileInputStream wejscie = new FileInputStream(plikWejsciowy);
        znak = wejscie.read();
        while( znak != -1 ){
            ciagZnakow += (char)znak;
            znak = wejscie.read();
        }
        wejscie.close(); 

        return ciagZnakow;
}

pzdr.

0

co masz na mysli?
chcesz zeby po wprowdzeniu pojedynczego znku z klawiatury byl on czytany , potem wprowadzisz nastepny i tez zeby zostal przeczytany?
jak tak to przejrzyj sobie zdarzenia zwiazane z klawiatura. na pewno uzyskasz potrzebne Ci informacje.
np.

deklarujesz sobie metode:
public void keyPressed(KeyEvent k)
metoda k.getKeyCode() zwraca Ci liczbe calkowita z numerem klawisza który wcisnałeś
metoda getKeyText(int) przekaze Ci nazwe klawisza np(Enter, End etc.)

Jezeli nie chodzi Ci o to, to zle Cie zrozumiałem i olej to co Ci napisalem
pzdr

0

tu masz programik ktory wyswietli ci okienko , gyt bedzie ono aktywne mozesz wciskac klawisze, a na konsoli pokaze sie ich nazwa- takie gówienko pokazujace jak to dziala

import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.awt.event.*;
public  class B extends JFrame implements KeyListener{
		public static void main(String[] args){
			new B();
		}

		B(){
			addKeyListener(this);
			pack();
			setVisible(true);
		}

		public void keyPressed(KeyEvent e) {
			int i=e.getKeyCode();
			String s=KeyEvent.getKeyText(i);
			System.out.print(s);	
		}
		
		public void keyReleased(KeyEvent e) {}
		public void keyTyped(KeyEvent e) {}
}

pzdr

0
emilklim napisał(a)

co masz na mysli?
chcesz zeby po wprowdzeniu pojedynczego znku z klawiatury byl on czytany , potem wprowadzisz nastepny i tez zeby zostal przeczytany?
jak tak to przejrzyj sobie zdarzenia zwiazane z klawiatura. na pewno uzyskasz potrzebne Ci informacje.
np.

deklarujesz sobie metode:
public void keyPressed(KeyEvent k)
metoda k.getKeyCode() zwraca Ci liczbe calkowita z numerem klawisza który wcisnałeś
metoda getKeyText(int) przekaze Ci nazwe klawisza np(Enter, End etc.)

Jezeli nie chodzi Ci o to, to zle Cie zrozumiałem i olej to co Ci napisalem
pzdr

A jak przy tym evencie złapać np ctrl-c? Są k.VK_C i k.VK_CONTROL itd ale nie mogę tego połączyć do kupy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1