Task Management - aplikacja bez konieczności posiadania konta na stronie aplikacji

0

Cześć.
Czy poleciłby ktoś aplikację do zarządzania taskami w projekcie?

-> Aplikacja Open Source.
-> Aplikacja z możliwością instalacji na własnym serwerze (+ na własnej bazie danych, jeśli będzie konieczna).
-> Bez konieczności posiadania konta na stronie producenta.
-> Podobieństwo do Trello, Jira.
-> Oparta na PHP lub/i JS (np. Symfony, Vue.js).

Z rzeczy istniejących ciekawie wygląda Taiga, ale posiada zbyt dużo zależności, których nie mogę zainstalować.

Bardzo proszę o podpowiedź.

1

Może Redmine? Dlaczego ma być oparty o php? :)

0

@Charles_Ray: Chciałbym włączyć taki system do istniejącego projektu, który oparty jest na PHP i JS. Dodawanie nowych technologii nie koniecznie będzie tutaj pożadane :-D

1

Nie do końca czaję jaki jest plan. Zakładam, że większość narzędzi wystawia API, po którym można się zintegrować :)

0

@Charles_Ray: Pierwszy komentarz był bardziej trafny. Chodzi mi o zarządzanie projektem, planowanie zadań, nie mieszajmy do tego API :-D Redmine to dobry przykład, ale z tego co widzę to jest napisany w Ruby.

Jeśli masz na myśli aplikacje - typu Trello/Jira - które wystawiają API do integracji, to nadal muszę być tam zarejestrowany.

0

Jirę można kupić, strona Pricing zakładka self-managed

2
dayvu napisał(a):

@Charles_Ray: Pierwszy komentarz był bardziej trafny. Chodzi mi o zarządzanie projektem, planowanie zadań, nie mieszajmy do tego API :-D Redmine to dobry przykład, ale z tego co widzę to jest napisany w Ruby.

@dayvu: a co, aplikacja do PM to już nie może mieć API? XD

github.com/Unitech/pm2
strong-pm.io
openatrium.com
github.com/taigaio

0

@donPietro:
Pewnie, że może, ale wydaje mi się, że dość jasno opisałem o co mi konkretnie chodzi. Więc na przykład to, że Jira ma API to fajnie, ale nic mi to nie daje :-D

Taiga - w pytaniu zaznaczyłem, że nie mogę jej użyć.

PM2/StrongLoop - gdzie tu jest podobieństwo do Trello/Jira? To czasem nie jest zupełnie do czego innego? :)
"PM2 is daemon process manager that will help you manage and keep your application online. Getting started with PM2 is straightforward, it is offered as a simple and intuitive CLI, installable via NPM."
"StrongLoop PM is a production process manager for Node.js applications with built-in load balancing, monitoring, multi-host deployment, and a graphical console:"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1