Pomoc w zrozumieniu struktury projektu

1

Hej, w związku z moim ostatnim tematem, postanowiłem, że spróbuję wziąć udział w tworzeniu projektu open source, więc szukałem na githubie problemów pod tagiem 'good first issue' i wziąłem na spróbowanie https://github.com/cobrateam/splinter/issues/477 Napisałem i zrobiłem PR https://github.com/cobrateam/splinter/pull/800 Testów nie przeszło, bo w złej klasie test umieściłem i mam to już ogarnięte, ale owner, czy ktoś inny napisał, żebym przeniósł metodę new_tab() do klasy Window, a przynajmniej ja tak to rozumiem. Problem jest taki, że wtedy metoda jest dostępna django i flask clientowi, które tej metody nie mogą wykonać i wyrzuca błąd. W ogóle (moim zdaniem) nie pasuje umieszczenie jej w klasie Window, bo nie ma nic wspólnego z jej funkcjonalnością, a tyczy się driverów przeglądarek i dlatego umieściłem ją w klasie BaseWebDriver. Czy może normalnie być to w klasie Window? Wiadomo, że nie macie szklanej kuli, ale chodzi mi o sam tok rozumowania. Chyba, że da się jakoś ograniczyć do niej dostęp w przypadku kiedy driverem jest django i flask client.

1

Jak tam wbijasz w jakiś project, to bym postępował zgodnie z kodem społeczności.

0

Ja rozumiem, że muszę się dostosować, ale nie rozumiem dlaczego udostępniać metodę obiektowi, który nie może go wykonać i nie wiem, czy mam w takim razie dodać tam teraz obsługę wyjątku, lub wykonać jakiś inny zabieg uniemożliwiający wykonanie tej metody, o którym może nie mam pojęcia, bo ciągle się uczę, dlatego mam problem ze zrozumieniem tego, ale najwyżej będę czekał na odpowiedź autora na githubie.

0

Od tego są issues/tickety/listy dyskusyjne żeby w nich o takich rzeczach dyskutować.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1