Wyłączanie kompa z pilota

0

Witam, mam karte tv avermedia, jest ona sterowana pilotem.
Chcialbym napisac programik, który pozwalalby mi wylaczyc kompa z tegoz pilota.
Pytanie moje brzmi:
Czy majac strowniki tej karty moge przechwycic sygnaly tego pilota?
Jezeli tak, to czego w tych sterownikach szukac?

pozdrawiam, lki

0

Posiadanie samego sterownika, bez wiedzy o jego interfejsach dla programów nie wystarczy. Musisz znaleźć zapewne jakieś SDK z nagłówkami funkcji lub opisamy interfejsów (piloty często obsługują OLE/ActiveX).

// Chwilka googlowania i już się znalazło SDK (mam tylko nadzieję, że pasuje do twojego sprzętu):
http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=29598&highlight=avermedia+sdk

0

Jakby nie działało, zawsze możesz zbudować IgorPlugUSB (http://cesko.host.sk) i mieć osobny odbiornik, którego komunikaty będzie odbierał Girder lub Twój własny program (do odbiornika jest załączona biblioteka dll).

0

Tu masz naprawdę dobre artykuły o pilotach:
http://www.elektroda.net/dla_kompa/index.html

0
lki napisał(a)

Witam, mam karte tv avermedia, jest ona sterowana pilotem.
Chcialbym napisac programik, który pozwalalby mi wylaczyc kompa z tegoz pilota.
Jeśli nie chcesz wyważać otwartych drzwi, to genialny program z mini językiem skryptowym już jest gotowy. Nazywa się bPilot i pochodzi z serii najlepszych programów do obsługi kart TV/FM (bTV, bRadio, bPilot autorstwa Borga).

Sam używałem przez parę lat i sprawuje się wyśmienicie, ma ogromne [jak na taki program] możliwości dostosowania, sekwencje klawiszy, rozróżnienie klawiszy ze względu na to, czy jakiś program działa.. lub jest aktywny. Ma także możliwość wyłączenia kompa :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1