Nastąpiło przepełnienie w czasie wykonywania operacji arytmetycznej Visual basic

0

Podczas próby pobrania wywala taki błąd:

 An exception of type 'System.OverflowException' occurred in SimpleDownloadFile.exe but was not handled in user code
Additional information: Nastąpiło przepełnienie w czasie wykonywania operacji arytmetycznej.

I zaznacza mi 138 linijkę.

A to mój kod:
http://4programmers.net/Pastebin/5281

0

nRead * 1000 to może ci widocznie wyskoczyć poza zakres zmiennej liczbowej. Może podziel najpierw nRead przez length a dopiero potem pomnóż?

0

Teraz znowu jest problem z progress barem wywala taki błąd: Additional information: Wartość '101' nie jest prawidłową wartością dla 'Value'. Wartość 'Value' powinna znajdować się w zakresie od 'minimum' do 'maximum'.

0

No i czego oczekujesz? Zapewne ustawiłeś zakresy dla tego komponentu na od X do 100 a próbujesz dać wartość 101. Ty w ogóle wiesz co robisz? Bo napisałeś mój kod a mam spore wątpliwości...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1