Zebra EPL - rysowanie elipsy

0

W jaki sposób narysować elipsę w języku Zebra EPL? Przeszukałem dokumentację ale bez skutku.

0

se ne da szybko - można wolno po prostu wysyłając ją jako grafikę

function GetImageData: string;
var
  i, j, k, s, d: integer;
  b:  byte;
  bmp: Graphics.TBitmap;
  ss: TStringStream;
  a:  boolean;
begin
  bmp := Graphics.TBitmap.Create;
  bmp.Width := MMtoPix(WidthMM); //wymiary podaję w mm a  ta funkcja zamienia ja na pixele w zależności od DPI drukarki
  bmp.Height := MMtoPix(HeightMM);
  with bmp, Canvas do
  begin
    Monochrome  := True;
    PixelFormat := pf1bit;

    Brush.Style := bsSolid;
    Brush.Color := clWhite;
    Pen.Color := clWhite;
    Rectangle(bmp.Canvas.ClipRect);

    Pen.Width := GroboscObwodki;
    Pen.Color := clBlack;
    Pen.Style := psSolid;
    Brush.Style := bsClear;

    d := s div 2;
    Canvas.Ellipse(d, d, Width - d, Height - d);
    ss := TStringStream.Create('');

    a := False;
    FImgWidth := ClipRect.Right div 8;
    FImgHeight := ClipRect.Bottom;

    for j := 0 to ClipRect.Bottom - 1 do
    begin
      k := 0;
      b := 0;
      for i := 0 to ClipRect.Right - 1 do
      begin
        if Pixels[i, j] <> clBlack then
          b := b + Trunc(Power(2, 7 - k));
        Inc(k);
        if k = 8 then
        begin
          k := 0;
          ss.Write(b, 1);
          b := 0;
        end;
      end;
      if k > 0 then
      begin
        for i := k to 7 do
          b := b + Trunc(Power(2, 7 - i));
        ss.Write(b, 1);
        b := 0;
        a := True;
      end;
    end;

    if a then
      Inc(FImgWidth, 1);

    Result := ss.DataString;
    ss.Free;
  end;
  bmp.Free;
end;

i to co jest wysyłane na drukarkę

Format('GW%d,%d,%d,%d,%s',
    [MMtoPix(LeftMM),
    MMtoPix(TopMM ), 
    FImgWidth, 
    FImgHeight, 
    GetImageData]);

I jeśli jest eś podłączony do drukarki przez RS232 i masz prędkość na 9600 ustawioną to user odczuje spadek prędkości drukowania

0

A nie można wysłać gotowej grafiki. Powiedzmy wczytanej z pliku bmp?

0
adnix napisał(a):

A nie można wysłać gotowej grafiki. Powiedzmy wczytanej z pliku bmp?

ja [CIACH!]... A co robi kod, który dałem powyżej???

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1