Python/Django, podział na "APP"

0

Cześć, moje pytanie dotyczy app, czyli po naszemu aplikacji, czyli to co dodajemy do INSTALLED_APP. Czytałem książkę o django ale nie jestem w stanie jak budowana przezemna aplikacja www miałaby zostać podzielona na wspomniane "APP"sy.

Załóżmy, że buduję serwis aukcyjny. Jakie "APP" należałoby w nim wydzielić ?

Czym kierować się przy podziale na "app" ?

app to z tego co zrozumiałem "aplikacja", ale jakoś nie mogę ogarnąć sensu istnienia tego. wiem, ze każda app ma wydzielone własne views.py urls.py models.py ale co poza tym ?

0

To ma pomóc rozbić Ci aplikację na funkcjonalne moduły. Masz choćby serwis 4programmers - rozbiłbyś go na wiele modułów:

  • forum
  • kompedium wiedzy
  • blog
  • ...
0
artur_waw napisał(a):

To ma pomóc rozbić Ci aplikację na funkcjonalne moduły. Masz choćby serwis 4programmers - rozbiłbyś go na wiele modułów:

  • forum
  • kompedium wiedzy
  • blog
  • ...

A jeżeli jeden moduł korzysta z innych modułów ? Jak się do tego dobrać ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1