drzewa binarne, odtworzenie

0

Cześć,
Nie wiem czy moje pytanie pasuje do tego posta, ale nie znalazłem innego miejsca na nie.

Mam taki problem:
Mam podane ciąg w porządku preorder i nie umię odtworzyć z tego drzewa binarnego. Bardzo prosiłbym o pomoc. Ciąg jest taki:

  • / + * – c b b * – b c b * c b * – c + b a + c a
0
skolukmar napisał(a)

Cześć,
Nie wiem czy moje pytanie pasuje do tego posta, ale nie znalazłem innego miejsca na nie.

Mam taki problem:
Mam podane ciąg w porządku preorder i nie umię odtworzyć z tego drzewa binarnego. Bardzo prosiłbym o pomoc. Ciąg jest taki:

  • / + * – c b b * – b c b * c b * – c + b a + c a

Chciałem sprostować, że w treści polecenia nie mam napisane, ze jest to drzewo binarne.

0

Winerfresh napisał Ci co to jest, przeczytaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Polish_notation

Ew. pseudokod na szybko:

int scan_expression(stream):
    stream >> token
    if (isOperator(token)) return expression(
            token, // operator
            scan_expression(stream), // left operand
            scan_expression(stream)) // right
    else return (int)token

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1