Asembler -1 i WriteFile

0

Witam.

Jesli zle trafilem z dzialek, to przepraszam, ale nie moglem znalezc bardziej odpowiedniego :<

mam problem z liczba -1, no ale do rzeczy.
Tworze tablice 2 bajtowa [10][10] , i chce wypelnic kazde dwa bajty -1,
po czym zapisac ja w psotaci macierzy do pliku.
Tak to robie:

mov EAX,-1
invoke RtlFillMemory , Pointer ,200,EAX / tab[10][10] po 2 bajty
mov CX, word PTR [EAX] / 2 bajty
invoke wsprintfA, offset bufor, offset tmp, CX
invoke WriteFile, fileHandle,offset bufor,EAX,offset test,NULL

Ostateczny wynik, to macierz, gdzie kazdy element to maksymalny word.
Rozumiem dlaczego tak sie dzieje, ale nie mam pomyslu jak zrobic, aby bylo poprawnie.
Mzoe wie ktos jak to rozwiazac?

0
rufus napisał(a)

... kazde dwa bajty -1, ...
=

rufus napisał(a)

... kazdy element to maksymalny word. ...

Nie widzę problemu, sprawdź czy dobrze interpretujesz wynik. Prawdopodobnie masz luki w wiedzy na temat liczb ujemnych w zapisie binarnym.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1