Wytłumaczenie kawałka kodu

0

Witam
Czy mógłby mi ktoś sensownie przetłumaczyć co dzieje się w tych dwóch kolejnych etapach:
Step 1:
Creates an instance of the iTextSharp.text.Document-object:
Document document = new Document(Page.Size.A4);

Step 2:
Creates a Writer that listens to this document and writes the document to the Stream of your choice:
PdfWriter.getInstance(document, new FileStream("Chap0101.pdf", FileMode.Create))

Rozumiem, że w step1 tworzymy obiekt "document" o jakiś tam parametrach.
Jednak mam problem jak dobrze przetłumaczyć ten krok2 - nie napiszę, że tworzymy "Pisarza" :-).

0

0_o? Chodzi o tłumaczenie tekstów?

Za google tłumaczem:

http://translate.google.pl/translate?js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2F4programmers.net/Forum%2Fviewtopic.php%3Fid%3D157824&sl=en&tl=pl

Tworzy instancję iTextSharp.text.Document obiektu:
Document document = new Document(Page.Size.A4); DOKUMENT = new Document (Page.Size.A4);

Step 2: Krok 2:
Tworzy Writer która wsłuchuje się w ten dokument i zapisuje dokument Stream do wyboru:
PdfWriter.getInstance(document, new FileStream("Chap0101.pdf", FileMode.Create)) PdfWriter.getInstance (dokument, new FileStream ( "Chap0101.pdf" FileMode.Create))

W sumie ma rację ;)

tylko drugie - tworzy obiekt piszący który czyta dokument i zapisuje do Streamu który wybrałeś. (takie kontekstowe tłumaczenie)

0
MSM napisał(a)

0_o? Chodzi o tłumaczenie tekstów?

Za google tłumaczem:

http://translate.google.pl/translate?js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2F4programmers.net/Forum%2Fviewtopic.php%3Fid%3D157824&sl=en&tl=pl

Tworzy instancję iTextSharp.text.Document obiektu:
Document document = new Document(Page.Size.A4); DOKUMENT = new Document (Page.Size.A4);

Step 2: Krok 2:
Tworzy Writer która wsłuchuje się w ten dokument i zapisuje dokument Stream do wyboru:
PdfWriter.getInstance(document, new FileStream("Chap0101.pdf", FileMode.Create)) PdfWriter.getInstance (dokument, new FileStream ( "Chap0101.pdf" FileMode.Create))

W sumie ma rację ;)

tylko drugie - tworzy obiekt piszący który czyta dokument i zapisuje do Streamu który wybrałeś. (takie kontekstowe tłumaczenie)

Trochę nie po polskiemu :-)
A jak to jest z tym tłumaczeniem etapu 1 - chyba nie ma czegoś takiego jak instancja obiektu ? - mogę chyba napisać, że tworzy obiekt ?
Co do etapu 2, to obiekt piszący też dziwnie brzmi :-)

0

Nie ma czegoś takiego jak instancja obiektu? No dobra, nie ma. Obiekt = instancja klasy. Napisz obiekt.

2: inaczej się chyba nie za bardzo da ;) Może ewentualnie zapisuje do Strumienia, ale ja osobiście nie lubię tego tłumaczenie (stream - strumień).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1