[MATLAB] Sieci neuronowe

0

Witam
Potrzebuję informacji na temat sieci neuronowych w matlabie. Chodzi mi dokładnie o jakieś kursy dla początkujących. Szukałem w google informacji na ten temat, ale znalazłem tylko temat ludzi którzy coś piszą i mają problem, zero jakichkolwiek kursów :/

Byłbym wdzięczny za informacje na temat materiałów do nauki (książki, strony www itp.) od osób, które orientują się w temacie i są w stanie doradzić od czego zacząć.

Pozdrawiam

0

Co prawda ostatni raz z Matlabem miałem do czynienia na studiach, ale pamiętam, że miał POTĘŻNEGO helpa, w którym było chyba wszystko, włącznie z podręcznikami zawierającymi teorię metod numerycznych, zupełnie bez związku z samym językiem programowania, czy w ogóle z programowaniem.

Nie wiem, czy o sieciach neuronowych też tam jest, ale przypuszczam, że tak. Sprawdź helpa.

0

Nie mam HELP'A w MATLABIE.

0

doinstaluj?... zaręczam Ci, że z jego pomocą jesteś w stanie bez większych problemów stworzyć i nauczyć dużą sieć np. tabliczki mnożenia, a z pomocą google - to możesz wszystko.
http://www.mathworks.com/products/neuralnet/ i ogólnie http://www.google.pl/search?q=matlab+neural+network

0

ŁF bardzo dziękuję za linki. W moim przypadku problem z google polega na tym, że jak nie znam słów kluczy, to google do niczego mi się nie przydaje, a jak już znam to i bez googli mogę sobie poradzić ^^

Jeszcze raz dziękuję, świetna sprawa te sieci ^^

0
Robster napisał(a)

świetna sprawa te sieci ^^

no nie? kiedyś na tyle mnie wciągnęły, że posunąłem się do próby zaimplementowania sieci w Delphi (częściowo udanej).

0

Potrzebuję pomocy, w programie który napisałam w MAtlabie. Buduję program do analizy sygnałów EKG. Mam już około 50 sygnałów. Chciałabym aby one automatycznie się ładowały, póki co muszę na każdy sygnał kilka i tak aż wszystkie 50 załaduję. To jest mój skrypt:

P=[];
T=[];
P1=[];
for(i=149)
[naz,sciezka]=uigetfile('.txt','Otworz plik danych'); %służy do wyszukiwania plików
P1=load(strcat(sciezka,naz));
P=[P P1(1:255,1)];
[naz,sciezka]=uigetfile('
.txt','Otworz plik wzorcow'); %służy do wyszukiwania plików
T=[T load(strcat(sciezka,naz))];

end

clear P1;

set([Menu2],'Enable','On');
set([Menu3],'Enable','On');
set([Menu4],'Enable','On');
set([Menu5],'Enable','On');

gdzie T są to dane wyjściowe

0

ponazywaj pliki numerami i pozbądź się uigetfile

0

czyi mam zrobić coś takiego??

[naz,sciezka]=('d1.txt','Otworz plik danych'); %służy do wyszukiwania plików
[naz,sciezka]=('d2.txt','Otworz plik danych'); %służy do wyszukiwania plików
.....
P1=load(strcat(sciezka,naz));
P=[P P1(1:255,1)];
[naz,sciezka]=('T1.txt','Otworz plik wzorcow'); %służy do wyszukiwania plików
[naz,sciezka]=('T2.txt','Otworz plik wzorcow'); %służy do wyszukiwania plików
....
T=[T load(strcat(sciezka,naz))];

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1