Tworzenie procesów za pomocą petli

0

Witam,

Mam problem, jak za pomocą petli stworzyc drzewko procesów w którym po stworzeniu jednego procesu potomnego tworzony jest od niego znow potomny i tak okreslona ilosc razy, zeby drzewka tworzylo linie prosta...

bo piszac

if(!fork())
{
  for(int i= 0; i<15;i++)
  {
      if (!(fork())
      {
      }
     else
     {
      }
  }
}
else
{
}

tworzy mi 2^15 procesów, zastanawiam sie nad warunkiem jaki musiał bym zrobić w petli aby utworzyć rządane drzewko.
Prosze o pomysły w tej sprawie.

Pozdrawiam,

0
  for(int i= 0; i<15;i++)
  {
      if (fork()>0)
      break;
  }
0
unnamed666 napisał(a)

tworzy mi 2^15 procesów

ciekawe w jakim os, do fork bomby ci daleko ;p

0

Nie nie nie brake nie pomoze... potrzebna jest petla z warunkiem ... tylko pytanie jakim ;P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1