Sprawdzanie aktualnych polaczen w winxp(gadugadu)

0

Hejka jakim poleceniem pod konsoli w windowsie xp mozna sprawdzcic aktualne polaczenia? Chodzi o to ze ktos mnie neka na gadu. Ta osoba jest zawsze na ukrytym w(przypuszczam ze ma nr tylko do nekania mnie bo pusty katalog) ,wiec chce zdobyc jego ip (powergg odpada) i zadzwonic do jego dostawvcy internetowego. Prosze pomozcie jaka to funkcja bo juz nie pamietam

0

Polecenia nie pamietam, ale snifferem wszystkiego sie dowiesz. Polecam ethereal.

//edit
Przypomnialem sobie (minuta na google :) ) - netstat.

pozdrawiam
johny

0

Jak nęka na gadu to łączy się przez ich serwer - najwyżej zdobedziesz IP oficjalnego serwera gadu-gadu. (No chyba, że będzie peer-to-peer, ale w to bym wątpił).

0

Wiesz, tez mialem podobny problem ,ale zrobilem tak ze zalozylem stronke (pusta) kod stronki byl taki

<?
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mail("Twoj@email", "IP", $ip);
?>

i podrzucilem linka.Chyba wszystko jasne

0

Calkiem sprytne 8-O [rotfl]

pozdrawiam
johny

0
johny_bravo napisał(a)

Calkiem sprytne 8-O [rotfl]

pozdrawiam
johny

stary sposób. Kiedyś jak jeszcze nie wiedziałem w ogóle co to PHP a net ciągnąłem przez modem to stosowałem do tego systemy statystykowe :P

0
CyberKid napisał(a)
johny_bravo napisał(a)

Calkiem sprytne 8-O [rotfl]

pozdrawiam
johny

stary sposób. Kiedyś jak jeszcze nie wiedziałem w ogóle co to PHP a net ciągnąłem przez modem to stosowałem do tego systemy statystykowe :P

Czasem po prostu zaskakuje mnie jak sie ludzie moga nadziac :) Bo czasem sie czlowiek nakombinuje, zeby sie czegos dowiedziec, a wystarczy skorzystac z czystej ludzkiej naiwnosci :d

pozdrawiam
johny

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1