[Cerrefour] OKAZJA !!!

0

Czesc!!
Wlasnie przegladalem sobie uloteke z Carrefoura kiedy wpadl mi w oko takii zestaw :
Komputer NTT:
Procesor Intel 4 630 (64-bitowy , 3 Ghz)
512 mb ramu ddr
80 gb hdd
ati radeon 9250 128 mb
nagrywarka dvd sansung
Panel LCD 17'' Philips

Cena zestawu 2999 zl.

Co myslicie o zakpie takiego zestawu z Carrefoura ??
Bo ja wczesniej bylem w sklepie komputerowym i zapodali mi taki zestaw:
procesor Amd Athlon 64 3000+ box s939
hdd 80 gb Baracuda /SATA/
Dvd Nec
Płyta główna
K8nf-9 nForce 4x Sata Raid AC97 LAN1000 i1394
Karta graficzna PCI-Express GF fx 6600 128 mb tv dvi pasywne - NX66128DP
Neped dyskietek :)
Obudowa Enlight En7247 350W
Pamiec DDR 512 mb 400 mhz kingston

Ktory zakup wg was jest bardziej oplacalny ??
A i mialbym jeszcze taka mala prosbe do kogos kto dobrze zna sie na sprzecie ,
aby mi napisal albo podal link do jakies stronki sad moglbym sie dowiedzic duzo o sprzecie i co te ruzne literki i cyferki oznaczaja.

Pozdro.

ups sorry zapomnialem dopisac wielkie sorry :|
Ten drugi zestawik kosztuje 2530 złotych :).

0
Zaskoczony napisał(a)

Co myslicie o zakpie takiego zestawu z Carrefoura ??

Ja bym Ci proponował przejść się do najbliżego sklepu sieci pewnego owada, i tam dokonać zakupu mega wypasionego sprzętu [rotfl] Albo jeszcze lepiej, pójść do reala i kupić kompa zintegrowanego z monitorem [rotfl] x2

0

No sorry ale ja sie na sprzecie zbytnio nie znam wiec chociaŻ moglbys wytlumaczyvc o co chodzi

0
Zaskoczony napisał(a)

No sorry ale ja sie na sprzecie zbytnio nie znam wiec chociaŻ moglbys wytlumaczyvc o co chodzi

Weer chodzi pewnie o to że w supermarketach na promocjach związanych z kompami można dostać same gówna, dużo ludzi sie na te promocje nabiera i potem pakują w kompa jeszcze więcej niz on kosztował bo sie popsuł. :-/ Ja wolałbym zestaw z komputerowego sklepu.

0

lipa .. jednym słowem

0

lol, gdyby nie rss to nawet nie wiedzialbym ze 2 razy pisales ten watek a poprzedni byl usuniety.

wiesz, z tymi kompami z hipermarketow to tak jakbys kupowal piwo w komputerowym albo robil przeglad auta w spozywczym. nie patrz na cene tylko idz do ludzi, ktorzy znaja sie na rzeczy

0

Pierwszego kompa kupilem w salonie Vobis i mnie nacieli na jakies 2 klocki.

Podobna opinia jak w przypadku supermarketow zaczyna krazyc i o MediaMarkt i innych "gigantach". Nie wiem ile w tym przesady, a ile zwyklej, niczym nie potwierdzonej w praktyce intuicji :P.

0

Vobis - przynajmniej u mnie, w Wadowicach, to siedziba najbardziej niekompetentnych sprzedawców, jakich widziałem.

0

kumpela kiedys kupowala kompa w sklepie HiFi
przeplacila z ladny 1000 zl, dostala kiepski sprzet + plaby na obudowie uniemozliwiajace dostep do srodka a oprocz tego owa firma "fabrycznie" instalowala jako system operacyjny Linux a za zmiane tego na pirackiego Windowsa brala 80 zl. Oczywiscie kumpela laiczka w tych sprawach.

0

ech, w powiecie kieleckim oprócz mediamarkt i innych szajsów kruluje niepodzielnie Perfektus. Rozbroiło mnie jak się do znajomej wymądrzali, a gdy ja zacząłem im docinać stwierdzili bardzo cichym głosikiem że oni się nie znają na komputerach, oni tylko sprzedają. poza tym oni chyba pobili rekord nadwyżki cenyna jednym komponencie: za radeona 9800 se chcieli 650zł podczas gdy w innych sklepach ten sam model tego samego producenta chodził po 480zł.

0
Johnny_Bit napisał(a)

za radeona 9800 se chcieli 650zł podczas gdy w innych sklepach ten sam model tego samego producenta chodził po 480zł.

To samo u mojej cioci na wiosce, na wiosce jest tak ze wszyscy sie znają. Kiedyś pojawił sie sklep z kompami i oczywiscie ktos kupił sobie tam kompa jak potem sie okazało (jakaś babcia powiedziała innej babci itd... więc nie wiadomo na ile to jest prawda) że oszukali ich na jakies dwie stówy i poszli pić [rotfl]

0
Qyon napisał(a)

Vobis - przynajmniej u mnie, w Wadowicach, to siedziba najbardziej niekompetentnych sprzedawców, jakich widziałem.

Nie tylko u Ciebie mi chcieli wcisnac szajs to zaczalem troche bluzgac to zwrocili kase i wyprosili ze sklepu :P bo ch.... sie znaja a anjlepsze sa ich ulotki:

Procesor: szybki
Grafika: 128MB
Dysk twardy: 120GB

:| i sobie wymysl jakie to czesci :| N.C. // taki OT :P

A co do tematu to ja odradzam kupno kompa w takich siedzibach :P zanim wniesiesz do domu i podlaczysz to Ci sie szybciej cos spali :/

0

ja tez odradzam zawsze w promocjach pakuja jakies gowna zeby opylic - i naciagagają ludzi na sprzet ktory sie nie sprzedaje :/ a ktos kto sie nie zna moze latwo sie nabrac na to.

odradzam...
pozdro

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1