Gdzie są zapisywane dane z IE?

0

mam takie pytanko
gdzie są zapisywane (do jakiego pliku) informacje w IE
chodzi mi o to.. ze wpisujemy np. w google.pl jakas nazwe do wyszukiwania to te nazwy są gdzeis zapisywane - bo potem nie trzeba znow wpisywać tylko juz są wyświetlane automatycznie jak sie klinie na pole do wpisania

dzieki za odp. :)
pozdro

0

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs

0

nie nie prezes...
bo mi chodzi o takie cós - ze jak wpiszesz dane wyszukiwane słowo w wyszukiwarke powiedzmy google.pl i potem te slowo jest zapisane a potem cala lista sie robi z czasem

  • no i jak klikniesz na pole Edit gdzie wpisujesz slowo ktore wyszukujesz to wyskakuje lista ost. wpisanych słów czy calych wyrazów
    no i chodzi mi o tą liste gdzie jest zapisana ?

Pozdro thx

0

Też gdzieś w rejestrze, proponuje żebyś zrobił tak: odpal regedit walnij mu F3 i wpisz coś "co ci sie na googlach wyświetla"....

0

mi się zawsze zdawało że te dane są zaszyfrowane w pliku index.dat w folderze "temporary internet files" - one są powiązane z nazwą pola na stronie więc mniejsze prawdopodobieństwo że ta nazwa pola będzie zaszyfrowana to spróbuj wyszukać je w rejestrze i na dysku

a tak w ogóle to FireFox jest chyba open-source i ma opcję importu tego z IE

0
Kooba napisał(a)

Też gdzieś w rejestrze, proponuje żebyś zrobił tak: odpal regedit walnij mu F3 i wpisz coś "co ci sie na googlach wyświetla"....

hehe dokladnie tak samo robiłem :) hehehe ale nic !

w temporary internet files nie mam pliku index.dat a nawet jak by był to jak <ort>usunelem </ort><ort>z tam tad</ort> wszystkie pliki to by usunelo a nadal ta opcja dziala:) hehe

moze w tym index.dat w C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\UserData\
zobacze tutaj co jest :)
pozdro dziekowa

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1