Otwierający się folder

0

Windows chyba znów sfiksował :-( , bo dziewne rzeczy dzieją się w moim kompie :-0 . Mianowicie przy starnie systemu otwiera się folder z zinstalowanymi driverami do SoundBlastera. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby w autostarcie lub rejestrze (HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run) były odpowiednie wpisy... ale nic takiego nie ma. O co tu chodzi [???]

0

A sprawdzałeś msconfig ?

0

Tak. I jeśli występuje tam ten folder to tylko w ścieżkach do uruchamianych plików Creativa.

0

z autopsji wiem ze mozesz smialo 'odhaczyc' te skladniki ktore startuja z systemem.ja pod winda odznaczalem wszystko, po co mi te bajery (demka) na starcie) i niepotrzebne ikony w trayu

0

Miałem taki sam problem, program od modemu uruchamiał mi przeglądarkę. Najlepiej wyłącz program skojarzony z twoją kartą dźwiękową, sprawdź w nim wszystkie opcje

0

Miałem taki sam problem, program od modemu uruchamiał mi przeglądarkę. Najlepiej wyłącz program skojarzony z twoją kartą dźwiękową, sprawdź w nim wszystkie opcje

wtedy moze stracic mozliwosc sluchania czegokolwiek (u mnie tak jest, chociaz nie mam blastera).
moj kolega takie cos mial, jakos sie tego pozbylem, nie pamietam jak. wiem ze usuwalem wszystko.... w msconfig (uslugi, aytostart) i przegrzebalem rejestr i chyba cos jeszcze.

0

Nie rob problemow! Wylacz to a jak Ci dzwiek nie bedzie dzialal to wlacz z powrotem.

0

mozesz smialo 'odhaczyc' te skladniki ktore startuja z systemem.ja pod winda odznaczalem wszystko, po co mi te bajery

Z systemem startuje tylko to co jest niezbędne programy Nortona, soft do netu, skaner rejestru.

Najlepiej wyłącz program skojarzony z twoją kartą dźwiękową, sprawdź w nim wszystkie opcje

Nie sadzę, żeby zawiniły programy od karty; pod różnymi Windowsami miałem zainstalowany taki sam zestaw i folder się nie odpalał; jeżeli w opcjach jest mowa a autorunie, to ma się uruchamiać tylko dany program.

przegrzebalem rejestr

Też patrzyłem co w nim siedzi i nic podejrzanego nie znalazłem; jednak dalej uwazam, że to Windows jest winny (jak zwykle)

0

Z systemem startuje tylko to co jest niezbędne programy Nortona, soft do netu, skaner rejestru.

a nie mam wlaczonego Nortona (nawet nie mam czegos takiego bo uwazam programy tej serii za niepotrzebne mi i mi zwalniaja i tak wolny komputer - moje osobiste zdanie), mam tez wylaczony skaner rejstru i wszystko ladnie chodzi (czyt. sie nie rozwala, nie "wirusuje" itp)
sprobuj odznaczyc wszystko (sys. sie wlaczy), potem wlaczaj po kolej a jak ci wyskoczy okno to bedziesz wiedzial ktory to prog.
a w uslugach ort!?

0

po pierwsze nie tylko Run w rejestrze ale takze RunServices, RunOnce i RunServicesOnce a poza tym nie tylko HKEY_LOCAL_MACHINA ale takze HKEY_CURRENT_USER

A, i jeszcze w pliku win.ini masz run oraz w system.ini obok shell=explorer.exe mozesz dac spacje i wpisac dowolny program lub folder.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1