Wątek przeniesiony 2023-05-10 18:53 z Python przez Patryk27.

Łączenie repozytoriów na Githubie

0

Mam swojego githuba i repozytorium w linku: https://github.com/dawid584/Examine-test_ivy.test_functional.test_losses-tests-12308

I mam moje repozytorium muszę połączyć z tym repozytorium w issues : https://github.com/unifyai/ivy/issues/12308 to nie jest mój github , ale tą treść z linka muszę dodać do mojego githuba i nie wiem jak to zrobić?

Jak robiłem fork https://github.com/unifyai/ivy/issues/12308 to dodawała się zawartość bez issues do mojego githuba , próbowałem robić git clone https://github.com/unifyai/ivy/issues/12308 i był błąd , też coś próbowałem z git merge , ale zbytnio nie wiedziałem jak to zrobić.

Zawartość z konta innej osoby na github (treść zadania w issues) muszę dodać do mojego repozytorium Examine-test_ivy.test_functional.test_losses-tests-12308.

Jak to issues/12308 z repozytorium innej osoby dodać do mojego repozytorium Examine-test_ivy.test_functional.test_losses-tests-12308 ?

0

Nie da się przenieść Issues, Pull Requestów ani nic innego między repozytoriami na githubie.

Możesz próbować je wyeksportować używając API githuba, ale zaimportować się chyba nie da. Możesz oczywiście je znowu dodać, ale wtedy data dodania będzie dzisiejsza i autor będzie pokazany jako Ty - a nie właściwy twórca issue.

Opisz jaki problem konkretnie masz, i czemu myślisz że "połączenie repozytoriów" miałoby być rozwiązaniem?

0
Riddle napisał(a):

Nie da się przenieść Issues, Pull Requestów ani nic innego między repozytoriami na githubie.

Możesz próbować je wyeksportować używając API githuba, ale zaimportować się chyba nie da. Możesz oczywiście je znowu dodać, ale wtedy data dodania będzie dzisiejsza i autor będzie pokazany jako Ty - a nie właściwy twórca issue.

Opisz jaki problem konkretnie masz, i czemu myślisz że "połączenie repozytoriów" miałoby być rozwiązaniem?

To chyba się nie da , dodałem ręcznie do issues w moim repozytorium.

Osoba mi napisała coś takiego : Could you please share the PR link with Merged so that we can move you to the next stage. PR link to moje zadanie.
Więc tak patrzyłem czy się da to polecenie z issue przenieśc do mojego repozytorium , ale widze , że chyba się nie da. Więc zrobiłem to ręcznie , u mnie w issues dodałem treść polecenia ręcznie.

Hmm chyba ,że mu chodzi o dodanie mojego kodu z mojego repozytorium do pull request ich repozytorium https://github.com/unifyai/ivy/pulls . Da się tak zrobić ?

1

Nie jest możliwe dodanie zawartości issues z repozytorium innej osoby do Twojego repozytorium. Issues służą do śledzenia problemów i zadań w projekcie, a repozytorium służy do przechowywania kodu i innych plików.

Jeśli chcesz odwołać się do zawartości issues w swoim repozytorium, możesz dodać odnośnik do problemu w opisie swojego repozytorium lub w inny sposób, na przykład w commitach, które wprowadzają zmiany związane z tym problemem.

Możesz skopiować zawartość issue i umieścić ją w swoim repozytorium jako zwykły plik lub umieścić ją w sekcji wiki swojego repozytorium, aby zachować łatwy dostęp do niej.

Aby skopiować zawartość issue, otwórz problem w przeglądarce internetowej i skopiuj treść. Następnie utwórz nowy plik w swoim repozytorium i wklej skopiowaną treść. Upewnij się, że zapisujesz plik z odpowiednim formatowaniem, aby zachować czytelność tekstu.

Pamiętaj jednak, że zawartość issues należy do ich właściciela, więc nie powinieneś kopiować lub udostępniać treści bez jego zgody.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1