Wątek przeniesiony 2022-12-07 08:51 z Webmastering przez Riddle.

Visual Studio Code wskazujące dokładne miejsce błędu w kodzie źródłowym

0

Dzień dobry,
czy istnieje w Visual Studio Code możliwość lub dodatek który wskaże mi w której linijce mojego kodu występuje problem zaznaczony na czerwono?

screenshot-20221206123321.pnglaunch.json

1

Jeśli tworzyłeś plik launch.json w katalogu vscode to możesz go podrzucić? Tam powinna być jakaś opcja żeby to ustawić

https://code.visualstudio.com/docs/nodejs/nodejs-debugging

EDIT:

Spróbowałbym wykluczyć pliki związane z katalogiem node_modules przez opcję skipFiles

{
    "version": "0.2.0",
    "configurations": [
        {
            "type": "pwa-chrome",
            "request": "launch",
            "name": "Launch Chrome against localhost",
            "url": "http://localhost:8080",
            "webRoot": "${workspaceFolder}",
            "skipFiles": [
                "${workspaceFolder}/<node_internals>/**",
                "${workspaceFolder}/node_modules/**"
            ]
        }
    ]
}
0

Zmieniłem zawartość pliku launch.json i wyświetla się błąd ale bez wskazania gdzie on dokładnie występuje w moim kodzie.

screenshot-20221206141809.png

0

Wyżej wstawiłem link do dokumentacji

https://code.visualstudio.com/docs/nodejs/nodejs-debugging#_launch-configuration-attributes

zgaduję, że brakuje jeszcze opcji outputCapture ustawionej na "std"

0

Teraz VSC nie widzi problemu, ale nadal widzi go Chrome :)

screenshot-20221206144248.png

Xarviel napisał(a):

Wyżej wstawiłem link do dokumentacji

https://code.visualstudio.com/docs/nodejs/nodejs-debugging#_launch-configuration-attributes

zgaduję, że brakuje jeszcze opcji `c

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1