Wątek przeniesiony 2022-10-15 02:20 z C/C++ przez Riddle.

Uruchamianie programu w QT Creator

0

screenshot-20221014222348.pngK

Komputer pisze, że projekt nie został skonfigurowany. Jak to skonfigurować, abym mógł
uruchomić aplikację ? Dziękuję za szczegółową odpowiedz. Sytuacja zastana jak na obrazku.

Przycisk uruchamiania nie jest podświetlony. i nie można uruchomić programu.

0

możliwe, że masz źle skonfigurowany projekt który utworzyłeś. Zaoraj ten projekt i stwórz na nowo jeszcze raz. Tak chyba będzie najprościej.

Jeszcze sprawdź w ustawieniach czy zainstalowałeś kompilator MinGw. Jeżeli nie, to zainstaluj z menedżera.

0

Gdzie zrobiłem błąd bo to już trzeci raz nie wychodzi ?

1

Ja odpowiem krótko. Zobacz w ustawieniach, czy masz ustawiony kompilator GCC - możliwe, że o to u ciebie chodzi. Pokazuję zrzut co jest u mnie.

Jeżeli nie masz GCC, to zainstaluj, bo bez tego nic nie zrobisz.

screenshot-20221014224707.png

0

A ja mam coś takiego. Co mam zrobić ? screenshot-20221014225652.png

Na liście nie ma GCC

Jak zainstalować ten GCC ? Nigdy tego nie robiłem. Dziękuję za szczegóły.

0

tam, po lewej widzę, że masz wyszarzony MSVC - weź zainstaluj sobie GCC

0
agamnon napisał(a):

Jak zainstalować ten GCC ? Nigdy tego nie robiłem. Dziękuję za szczegóły.

Skąd ściągnąć ten kompilator ?

0

nie trzeba ściągać, wszystkie narzędzia są w instalatorze. Jak zainstalowałeś Qt, to w menedżerze instalatora są wszystkie wymagane pakiety i trzeba je sobie wybrać. W tym już ci nie pomogę.

0

Tak, ale na liście nie mam GCC. Co wybrać ? Poniżej jest ta lista uruchamiana podczas instalacji.
screenshot-20221014231831.png

0

po PIERWSZE instalujesz starocia - ściągnij coś nowego, no chyba, że nie chce ci się zakładać konta, po DRUGIE masz tam MinGW - zaznacz i zainstaluj i chyba tyle.

0

Nie startuje po zainstalowaniu MinGW 32 bit. Co zrobić ?

Przycisk się pojawił, ale naciskanie na ten przycisk nic nie daje

screenshot-20221015151653.png

GCC ma wykrzyknik, prawdopodobnie nie działa. Poniżej okno konfiguracji
screenshot-20221015151806.png

W jaki sposób uruchomić to GCC? GCC ma wykrzyknik, prawdopodobnie nie działa.

0

Pokaż parę obrazków jak instalowałeś QT (nie qt creator !!! tylko qt !!!)
bo na moje oko to masz qtcreator ale nie masz kompilatora i bibliotek QT

poszukaj "Qt Online Installer for Windows" i użyj tego

2

Chłopaki, nie produkujcie się.

Pamiętacie jegomościa, który zaczynał od sklepu w php i 100 tematów z koszykiem? Następnie przerzucił się na elastic searcha bo gdzieś wyczytał, że w taki sposób implementuje się wyszukiwarki w sklepach internetowych, a na końcu zabrał się za c++ i Qt Creator. Styl pisania tematów i odpowiedzi identyczny. Autor najwidoczniej stwierdził, że jak założy nowe konto to rozwiążą się wszystkie Jego problemy.

Osoba, o której wspominam, miała w nazwie konta coś związanego z 'Adam'.

edit: o widzę, że 2 tygodnie temu już wspomniano o tej samej osobie:
Potrzebuję serwer do sprzedaży towarów. Jak założyć na nim SQL, PHP i bazę MySQL. Podobny do allegro może w mniejszej skali.

1

dobra, pomogę ci ale tylko ciut ciut wejdź na -> ten link <- i twoim zadaniem jest kliknąć przycisk DOWNLOAD jeżeli nie masz konta aby w ogóle móc przejść etapy instalacji i zainstalować Qt, to sorry ale ja ci w tym nie pomogę i przychylam się do rady poniżej.

Adamek Adam napisał(a):

Pokaż parę obrazków jak instalowałeś QT (nie qt creator !!! tylko qt !!!)
bo na moje oko to masz qtcreator ale nie masz kompilatora i bibliotek QT

poszukaj "Qt Online Installer for Windows" i użyj tego

0

Tylko czy na Windows 7 to jeszcze da się zainstalować ? Albo jak ma system 32bity ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1