Chrome - ERR_INVALID_HTTP_RESPONSE

Odpowiedz Nowy wątek
2019-01-08 19:38
0

Witam.
Mam pewien problem (najprawdopodobniej) z Google Chrome.
Mam najnowszą wersję 71.0.3578.98 (Oficjalna wersja) (64-bitowa), nie żadne Canary.

Piszę projekt w Angular 7 + WebAPI w NET Core. Przed świętami było wszystko super, wróciłem do pracy i mam co jakiś czas błędy jak w tytule ERR_INVALID_HTTP_RESPONSE. Co najciekawsze sprawdziłem na Edge i takie rzeczy się nie dzieją. Błąd ten występuje gdy odpytuje API o dane, ale nie zawsze i w tym jest problem. Nie wiem czy miałem tą samą wersje Chrome przed świętami. Jest to bardzo upierdliwe, ponieważ muszę po kilka razy odpalać url nad którym aktualnie pracuje.

Co próbowałem:

  1. Chrome z Admina
  2. Wyłączyłem wszystkie wtyczki
  3. Zmieniłem adresy IP do API - z localhost na prywatny np. 192.168.0.22 (na localhost też nie działało)
  4. chrome://net-internals/#proxy -> Clear bad proxies
  5. Pisali w internetach coś o portach, że to nie jest 80 - angular 4200, api 9009.
    Proponowali żeby Chroma uruchomić z parametrami --explicitly-allowed-ports=4200,9009

API mam odpalone przez Visual Studio, wcześniej też miałem, więc debug nie ma tutaj nic do rzeczy. Zresztą output w VS pokazuje status 200... Wymiękam.

PS.
Nie byłem pewny w jaki dział to wcisnąć. Wydaje mi się, że tutaj jest ok.

Pozostało 580 znaków

2019-01-08 19:49
2019-01-08 19:55
1

Wow! Nigdy bym nie wpadł na to, że to po stronie API. Jutro testuje :D
Dzięki o Wielki Mistrzu!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0