laptop pod visual studio

0

Witam,
nie wiem, czy to odpowiedni dział ( lepszego nie znalałem ) , ale szukam taniego laptopa ( do 2000zł ), którego mógłbym wziąc na raty ( no niestety - zdaje sobie sprawe ze malo to oplacalne). To co mnie interesuje to aby visual studio mi odpalał ( nie robie na nim nie wiadomo jakich rzeczy, bardziej pod studia ) i w sumie tyle. Oprogramowanie mam z uczelni, więc koszt windowsa 0zł. Nie gram w żadne gry itd, jedynie word + visual studio. Jakieś propozycje, porady? ;)

0

https://www.morele.net/laptop-lenovo-ideapad-310-15isk-80sm015spb-976022/ NA spokojnie uciągnie visual studio. Nic lepszego raczej nie znajdziesz.

1

szczerze to te niskonapięciowe intele są goowno warte, bez powodu zbijają taktowanie i nic nie można na tym zrobić, ja bym się rozglądał za używkami EliteBook 8570p z najmocniejszą i5 czy nawet i7 (można zmienić samemu) fajny jest też ProBook 6570b, oba z usb3 i sata3 pod SSD

0

8 giga ram bardzo się przyda, warto w przyszłości wymienić dysk na ssd, tylko jak pod VS to powinno być z 250GB bo program trochę waży.
https://www.morele.net/laptop-fujitsu-lifebook-a556-vfy-a5560m15a5pl-903926/

0

Co ty mówisz ? Ja VS pod C# mam na stacji z SSD 120GB i mi luźno - samo IDE raptem 2gb waży... Samo IDE max podchodzi do 1GB w ramie ... jeżeli nie mamy nie wiadomo jakiś potrzeb i soft jaki piszemy nie pożera konia z kopytami to 4gb ram i 120 gb SSD starczy w zupełności... Nie wiem dlaczego ludzie teraz na siłę przeładowują wszystko i przesadzają. No chyba, że jest realna potrzeba, mieć te 8Gb ram i 250GB SSD (ram to nie koszt, ale na dysk troszkę trzeba już dać). Niemniej w tej cenie nie brał bym nic nowego tylko np. takie coś http://allegro.pl/lenovo-thinkpad-t420-i5-1600x900-8gb-nowy-256g-ssd-i5816494803.html . Zauważ, jaki ekran tu jest, a jakie ekrany są w tych "nówkach" - za mało pixeli, żeby wygodnie pracować, a tutaj już jest z czym poszaleć. Do tego szybki dysk, procek spoko i sporo ramo. Na allegro też można na raty brać. Chciałem właśnie tego kupic ostatnio ale w końcu kupiłem maca ... niemniej sam się nad tym zastanawiałem, więc szczerze polecam.

0

Jeśli ma to być laptop na studia to polecam:
http://www.x-kom.pl/p/300541-notebook-laptop-133-acer-v3-372-p4405-8gb-240-czarny.html?partnerid=100448925&sm12=MzE=&ts=1480020488&token=ccb9b7a8b009a46d7bcb1234e5a6e6eb

Matowa matryca, lekki mobilny przyzwoitą i solidną wykonaną smukłą obudową, aluminiowa klapa matrycy, dobre wyniki pracy na baterii, przyzwoita kultura pracy, cichy, bardzo dobre głośniki jak na laptopa, USB typu C. Jest to nowsza odsłona Acer v3-371

Ten pentium ma wydajność jak i3U 5 - 6 generacji cos pomiędzy, więc SPOKOJNIE wystarczy.

0

samo IDE raptem 2gb waży

Visual Studio to nie tylko folder z IDE. Wrzuca swoje gigabajty też do Windows Kits, Microsoft SDKs, Reference Assemblies i innych, a także c:\ProgramData\Package Cache.
U mnie to razem jakieś 18 giga, a dużo nie wybierałem przy instalacji (C# i C++, bez webówki, Phone'ów ani SQL).

0
Azarien napisał(a):

samo IDE raptem 2gb waży

Visual Studio to nie tylko folder z IDE. Wrzuca swoje gigabajty też do Windows Kits, Microsoft SDKs, Reference Assemblies i innych, a także c:\ProgramData\Package Cache.
U mnie to razem jakieś 18 giga, a dużo nie wybierałem przy instalacji (C# i C++, bez webówki, Phone'ów ani SQL).

No ja też mam tylko C# i C++, więc pewnie podobnie rzeczywiście zajmuje. Dzięki za info gdzie jeszcze VS "szukać". Jednak tak czy siak, na 120GB spokojnie można się zmieścić - używam 3 stacji z SSD i każda ma 120GB i zainstalowane VS 2015;)

0

da rade pociągnąc vs na 120gb ale ja zakładałem najbardziej rozbudowaną wersję instalacji 53gb chyba(autor wątku nie mówił co będzie instalował dokładnie, a wiem że u mnie na uczelni wymagali instalacji prawie pełnego pakietu wyszło chyba coś ponad 40gb). Do tego linux na drugiej partycji na studiach się przyda, albo chociaż na wirtualce.

0

Chciałem powiedzieć,że kupiłem polecony przez was laptopek i vs smiga super;) jedyny zarzut do lapka to słaba bateria już od pierwszych dni,ale wydajnościowo bez zarzutów:)Za takąc cene jestem zadowolony aż nadto:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1