Złapałem drania - rzekomo oglądałem porno... poradźcie mi co PROSZĘ

0

Cześć. na obrazku widać com złapał... widoczny komunikat...

natychmiast pobrałem Nortona ponieważ stale aktywny ! Windows Defender w Win10 chyba mnie nie zdołał ochronić...

bez paniki: mam teraz 30 dni ochrony wersji próbnej... ale może mi co Ktoś by jeszcze doradził co zrobić

pierwszy raz mnie dopadło takie coś i tylko zakończyłem otwartą stronę w IE za pomocą Taskmgr.exe
bez klikania w przyciski rzekomo oferujące mi rozwiązanie problemu...

POMOCY !
wielkie dzięki Lorek

0

obrazek jeszcze dołączam... przepraszam za zapominalstwo moje...

0

Najlepiej zgłoś się na policję tak szybko, jak to możliwe - istnieje tak zwany okres koronno-ochronny, czyli jeśli do trzech dni od pokazania komunikatu sam się zgłosisz, oni tylko odnotują taką sytuację, ale nie będą ścigać.

PS nie zapomnij wywiesić w domu zasłon hańby.

0

wiemy chyba wszyscy na tym frum że to js ściema abym sam kliknął w załącznik pobierając sobie problem...

0

może bym nawet zrezygnował z IE tyle, iż Edge nie pozwala mi na zapisywanie stron html i dlatego tylko jeszcze używam IE ale chyba to mnie wreszcie od tego nawyku odzwyczai...

0

A to są legalne firmy porno?

0

ja nie oglądałem jeszcze nigdy ponadto nie piję niczego i w hazardy nie grywam...

młody nazbyt jestem jeszcze...

bardzo proszę o poważne znaczy się konstruktywne może jakieś życzliwą podpowiedź bowiem jestem w szoku, a niektórzy Koledzy na tym Forum jakoś tak mnie sprawdzają... czy aby rozumku mi nie brakuje...

NIE BRAKUJE mi rozumku i tylko pytam starszych Kolegów na tym Forum: co jeszcze byście mi doradzili mądrego zrobić...

wielkie dzięki Lorek

0

Przywróć system do stanu sprzed tygodnia.

4

Jak mamy cię traktować poważnie skoro używasz internet explorera?

7

Ja chyba nie do końca rozumiem o co chodzi. Wyskoczył ci jakiś popup a ty panikujesz? o_O A jak ci wyskakuje że wygrałeś iPhona bo jesteś milionowym odwiedzającym to też sie cieszysz i wypełniasz dane? o_O

0

jam jest w Windows 10 Insider aktywnym i tylko nie wiem jaka wersja w danej chwili jest do pobrania i czy na pewno Redstone2 w Fast Ring ?

tego właśnie nie mogę ogarnąć i jak mi powyżej Kolega jeden poradził ja jeszcze zrobię krok dalej bom pobrał w międzyczasie 2 nowe wersje z windows insider i dziś 30 Wrzesień za chwilę dosłownie robię jako regularny dość porządek

jednakże jedynie obawiałem się o drugi dysk fizyczny a nawet drugą partycję na SSD co mam... ponieważ muszę najnowszą wersję Win10 iso sobie przenieść z partycji systemowej na ten drugi dysk HDD
oraz inne materiały pobrane w ciągu nawet może nie tygodnia... tak chyba ze trzy dni będzie jak zainstalowałem nową wersję Win10...

tak tylko zapytałem na przyszłość co mi Koledzy na tym Forum byście konstruktywnego byli dla młodego dość dziecka jeszcze przecież , raczkującego programisty ! podpowiedzieć

w każdym razie bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi bez wyjątku Lorek

0

właśnie Norton zakończył kilka czynności ( vide: załączone obrazki )

i raz jeszcze składam podziękowanie wszystkim Kolegom za udzielone mi podpowiedzi...

ja sobie bardzo cenię każdą podpowiedź i tak abym od razu chciał skonsumować cokolwiek to CO TO TO NIE !

dlatego w między czasie próbowałem po pierwsze primo zapytać jako młody programista starszych Kolegów na spokojnie co jeszcze mądrego można by zrobić a w miedzy czasie Norton pracował i może to był jedynie komunikat z pułapkami bym sobie sam co pobrał...

socjotechnika jedynie jak wskazał @Shalom... wielkie dzięki Lorek

0

Bawi mnie jak w takich pseudowirusach jest prawie oficjalne pismo, ale jednak zakończone wykrzyknikami niczym post nastolatki na facebooku. Brakuje tylko żeby były minimum 3.
Złapiemy Cię ty chory sukinsynu!!! Chyba że wyślesz SMSa !!!!!! Policja już szykuje celę!!!!

0

w rzeczy samej !

nieeeee... no na taaaakie numery to my na tym Forum chyba się już dawno nabrać na jakie wizualne szczegóły NIEPOKOJĄCE nabierać nie dajemy ?!!! tudzież jeszcze różne błędy ortograficzne w treści komunikatów of cooooz...

głównie jam od razu zamknął stronę w IE ( na htttttp://mp3.teledyski.info/ to mi się ukazało... )
i bez jakiejkolwiek paniki z mojej strony !!!

pełny luz... Lorek

idę wreszcie sobie pospać...

0

Zainstaluj sobie adblocka, to Ci poblikuje wyskakujące okienka i po sprawie :P

0

Ja tam myślę, że tutaj na samym początku pojawiło się małe kłamstewko:

"złapałem drania - rzekomo oglądałem porno"

3

usunąć.png

Zawsze kiedy zobaczysz przycisk, link, opcję itp. sformułowaną w bezokoliczniku (usunąć) zamiast trybu rozkazującego (usuń), to wiedz, że:

  • albo pisał to Rusek (rosyjski Windows używa właśnie takich „rozkazujących bezokoliczników”; inne OS-y pewnie też)
  • albo tekst jest z translatora, który nie bardzo sobie radzi z doborem odpowiedniej formy bez kontekstu (jęz. angielski ma bardzo mało form czasownika)

Jedno i drugie stawia wiarygodność tekstu pod poważnym znakiem zapytania.

0

wyspałem się nieco i pobrałem właśnie aktualizacje najnowsze w załączeniu obrazek...

chciałem tylko podzielić się jeszcze z moimi refleksjami dotyczącymi mojego zapytania...

ja jestem jeszcze ! młodocianym... ponadto naprawdę niewiele mnie w życiu interesuje a już na pewno porno, hazard czy używki...

jedyne to muszę być co najmniej tak bogaty jako Tramp Donald chociaż sam nie wiem po co ?

w kwestii zapytania mojego w jednym zdaniu można by zmieścić jakiś prosty schemat postępowania dla innych młodych Internautów zwłaszcza młodych programistów
piszę to co właśnie wymyśliłem po moim dzisiejszym przypadku...
po pierwsze SPOKO zamknąć IE wyżej pisałem, iż byłem właśnie na stronie darmowych plików mp3.info
gdy mi to wyskoczyło...

i pomyślałem po podpowiedzi @Shalom-a iż to chodzi o socjotechnikę aby mnie przekonać bym sam sobie pobrał co potrzeba aby mnie zainfekować komputera...
czyli to jest sprawa fundamentalna aby nie wpaść w panikę i samemu sobie niczego dalej nie pobrać po obejrzeniu takiego ładnego komunikatu !

tak więc mój udział w infekcji jest niezbędny i ten alarmowy obrazek koloru czerwonego ma mnie jakoś zwyczajnie oszukać...
nieeee ten alert mnie w panikę nie wpędził

myślałem iż Ktoś mi podpowie, czy pod maską jest coś w jakiejś lokalizacji do ręcznego usunięcia czego skanery nie wyłapują jeszcze
w domyśle może Ktoś po obrazku by się podzielił wiedzą w tym konkretnym przypadku...

ja zbyt często całkowicie reinstaluję Windows, ponadto naprawdę jestem niezainteresowany zwłaszcza PORNO, mam trzy siostry co ganiają z gołymi dupciami po mieszkaniu w wieku 1,5 4 oraz 9 latek... i nie muszę już niczego więcej oglądać... a już na pewno za to płacić... mandaty !

pozdrawiam Lorek

0

86e5d44891.png

0

Powyższe pseudo alarmy to może być po prostu tylko sposób na wyciągnięcie kasy od naiwniaków za pomocą SMS Premium czy coś takiego. A raczej złośliwe oprogramowanie tego typu. Zobaczcie jeszcze na te kolory (mają znaczenie), kolor czerwony ostrzega, zielony natomiast działa uspokajająco. Całkiem niezła zagrywka psychologiczna. :-)

0

ja zbyt często całkowicie reinstaluję Windows

Jako remedium na dowolny problem? Jest coś takiego jak „przywracanie systemu”. Nie zawsze pomaga, ale czasem pomaga i czyni cuda.

ponadto naprawdę jestem niezainteresowany zwłaszcza PORNO

ok.

tak więc mój udział w infekcji jest niezbędny i ten alarmowy obrazek koloru czerwonego ma mnie jakoś zwyczajnie oszukać...
nieeee ten alert mnie w panikę nie wpędził

Prawdopodobnie sam obrazek nie był w żaden sposób groźny, póki czegoś tam nie klikniesz, wyślesz sms-a itp.

Tego typu komunikaty nigdy nie są prawdziwe.

0

Mogę się spytać czemu piszecie z trollem? Liczycie że on tak na poważnie?

0

Takich tekstów raczej nie napisał by troll, on jest na jakimś mocarzu czy coś.

0

@Azarien ja realizuję założony pewien ambitny plan od jakiegoś już czasu...

W trakcie prac programistycznych mam różne problemy do rozwiązania wobec których po zakończeniu kolejnego etapu powiedzmy tygodnia lub miesiąca następuje zamiast jakiś opcji o których mam nijakie pojęcie jak i problemów programistycznych które rozwiązuję najbardziej prostym rozwiązaniem jest reinstalacja Windows od roku jest to połączone z instalacjami kolejnych wersji Windows 10 w programie Windows Insider...

wobec pewnych problemów związanych z jak dziś z bezpieczeństwem samego Windows czy szerzej mojego komputera jestem właściwie jak ten król przysłowiowy prawie nagi... może bardziej szewc bez butów chodzi coś w tym stylu...

w tej chwili właśnie jest 30 Wrzesień i już za chwilę ponownie reinstaluję nowy Windows 10 jakie dwa razy pliki iso w ciągu ostatniego tygodnia pobrałem tylko w ogóle nie wiem com pobrał był... jakoś nie umiem jeszcze dotrzeć do Fast Ring by pobrać Redstone 2... przełącza mnie do znajomego miejsca na stronach Microsoftu skąd nie mam pojęcia co mi dają do pobrania dopóki tego nie zainstaluję

dziś ponownie spotkała mnie niespodzianka o której od rana założyłem ten wątek i tylko dodam, iż z dobreprogramy.pl chyba wielokroć pobierałem RegCleaner chyba się tak nazywał kóry symulował czyli jak to mi się wydaje sam tworzy mnóstwo plików na kompie ofiary pokazując jaki jest niezwykle przydatny i namawia abym zakupił pełną wersję...

skaner sam multum śmiecia rzekomo tworzy , znajduje i usuwa... fajnie to tylko że totalna ściema...

i na zakończenie chcę tylko powiedzieć iż dopóki takie sztuczki w stylu koguciku pokaż swój głupi łebek... lisek chytrusek to jestem spoko bo chyba umiem już to wyłapywać ?!!!

zastanawiałem się od rana czy pod maską jest coś mi gdzieś instalowane i takiej podpowiedzi oczekiwałem tutaj

to tyle !

@Azarien wskazał na używanie określeń z automatycznych translatorów jakie można wyłapywać by uniknąć paniki tak więc dopóki tylko jest próba skuszenia mnie bez brutalnego zaszyfrowania mi całego dysku z plikami to zasadniczo ja wyostrzam swoją czujność

nie biegam za pokusami tego świata tak więc na PORNO przeze mnie rzekomo kiedykolwiek oglądane raczej nikt mnie nie złapie...

to jeden z pewników iż sumienie mam czyste !

pozdrawiam Lorek

0

już za chwilę ponownie reinstaluję nowy Windows 10 jakie dwa razy pliki iso w ciągu ostatniego tygodnia pobrałem tylko w ogóle nie wiem com pobrał był... jakoś nie umiem jeszcze dotrzeć do Fast Ring by pobrać Redstone 2...

Przydałoby się jednak wiedzieć co się pobiera i co instaluje..

A co do insiderów - jak dla mnie to strata czasu. Dość nerwów miałem z aktualizacją 1511 do Anniversary Update, a wcześniej z aktualizacją 8.1 do 10.1511...
Można by to sobie zainstalować na próbę na maszynie wirtualnej, żeby zobaczyć co tam znowu popsuli, ale reinstalacja co tydzień czy nawet co miesiąc to gruba przesada.

0

Polecam Linuxa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1