Zawieszanie sie Firefoxa podczas uruchomienia strony WWW na 2 minuty

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-29 21:03
0

Witam!
Po uruchomieniu komputera , połączeniu z internetem włączam przeglądarkę i gdy wejde np na youtube to Mozilla mi wisi =/ i odwiesza sie po czasie =/ a potem chodzi normalnie...

Co może być przyczyna?


Dalczego we Flame? W teorii pasowało by do Software ale jako że jest problem z FF to trzeba oczekiwać na atak fanów liska twierdzących że to wina użytkownika co od razu sprawi że wątek zacznie pasować do Falme ;> - O_o 2011-07-29 21:19

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:09
O_o
0

Ktory Firefox? ;)


O̾..͠o

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:11
0

Aktualnie zainstalowana wersja 5.0


Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:14
about:mozilla
0
Odyn napisał(a)

Co może być przyczyna?

Używanie Firefoksa.

exactly :) - O_o 2011-07-29 21:17

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:16
0

Nigdy nie miałem z nim problemu a teraz taki REBUS ;/


Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:17
O_o
0

4.1 powiadasz? ;)

Te zwiechy pojawiły się bodajże w wersji 3 wraz ze wprowadzeniem super wydajnego mechanizmu wtyczek "plugin container" ;)
Muli jak jasna cholera i sprawia problemy wtyczką, podobno coś tam poprawiają ale efektów nie widać.
Możesz wyłączyć w about:config tą herezję i może będzie lepiej.


O̾..͠o

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:20
0

Nie 4.1 ale 5.0 ;)

Oki a co tam dokładnie wyłączyć?

Tzn. dodatkowo na Operze i Chromie robi mi się to samo... więć nie wiem czy to dokonca chodzi o przeglądarke


Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:25
O_o
0

Drużyna Firefoxa wpadła na nowy genialny pomysł. Zamiast robić update i wydać go jako 4.1 wydali go jako 5.0 wedle nowej idei < wstawka niezrozumiałych wyjaśnień > gdzie numerki wersji wymnaża się przez 10 :> W planach jest już Firefox 6 ( 4.2 ).

By wyłączyć Plugin Container coś trzeba zmienić w About:Config, a co to nie wiem, ale stawiam że google wie.

Przeglądnąłem wszystkie przeglądarki jakie mam poinstalowane ( a mam wszystkie ) i zawiechy łapie mi tylko FF, Chrome się zachowuje ciut dziwnie ale on zawsze był odmienny.
Skoro masz zawieszki w innych przeglądarkach to problem leży w systemie.

Więc teraz wyspowiadaj się:
System?
Wersja Flasha?
itd itp.

Edytka: ustaw pustą stronę startową i sprawdź wtedy.


O̾..͠o
edytowany 2x, ostatnio: O_o, 2011-07-29 21:28

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:26
about:mozilla
0

Pewnie hodujesz cały ekosystem na dysku. Poczekaj jeszcze trochę, wirusy wynajdą w końcu koło, potem bombę atomową i w końcu same się wytłuką.

Pamiętam jak kiedyś na szkolnym komputerze wirus się wykrzaczył i pokazał mi okienko z errorem bo jakiś inny wirek nie dał mu podstępu do jakiegoś pliczku :D - O_o 2011-07-29 21:28

Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:27
0

Wyłączyłem ten proces http://infobit.pl/porady/fire[...]-procesu-plugin-container-exe i zaraz sprawdze czy działa

Oj tam oj tam :P
Akurat komputer mam czysty :P nie dawno robiłem system :P

Nic nie dało wyłączenie tych pluginów =/


Pozostało 580 znaków

2011-07-29 21:53
0
Odyn napisał(a)

Wyłączyłem ten proces http://infobit.pl/porady/fire[...]-procesu-plugin-container-exe i zaraz sprawdze czy działa

Oj tam oj tam :P
Akurat komputer mam czysty :P nie dawno robiłem system :P

Nic nie dało wyłączenie tych pluginów =/

Bo wyłączać na chama to ty se możesz... Pewnie uznał że wtyczki się posypały i odpalił a piać od nowa.


Women were the reason I became a monk - and, ah, the reason I switched back...

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0