GF8600m GS a openGL

0

witam
mam taki problem gdy uruchamiam gry na engine q3 wywala mi taki blad:

GLW StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

sterownik do grafy sciagnelem z nvidia.com
czy moge doinstalowac openGL'a do tego modelu karty graf? jesli tak to skad? :/

sprzet - laptop asus'a core2duo T7100 1,8Ghz fsb800, 2gb ram fsb667, GF8600m GS (512mb), win xp pro sp2

z gory dzieki

0

Na płytce z Quake III jest glsetup.

Chyba do wszystkich nowych kart graficznych jest OpenGL instalowany razem ze sterownikami.

0

wiec widac ze nie bardzo :/

odnosnie cd z q3 - tak wiem ze jest glsetup probowalem zainstalowac i wyskakuje blad :/ (nie pamietam co konkretnie)
a sterowniki do karty graf mam najnowsze (w sumie starszych nie ma bo to nowszy model karty graf) szukalem gdzies po forach i nic nie znalazlem, sterownik ponoc jest jeden dzialajacy - zgodny do powyzszej karty graf.
znalazlem wczesniej sterowniki do GF'ow z serii 8 do lapt i jaka kolwiek wersje probowalem instalowac to wywalalo mi blad ze sterownik nie jest zgodny ze sprzetem i jest taki odrebny sterownik do karty GF8600m GS na ktorym smiga wszystko idealnie (pomijajac gry na engine q3 - z opengl)
nawet fiaGTR2 2007 smiga bez problemu na max detalach :) a w q3 pograc sobie nie moge :-( ;-(

0

No właśnie jest problem, bo Quake III już jest strasznie stary (patrząc na rozwój kart graficznych ;) ) i glsetup z tamtej płytki pewnie nie obsługuje Twojej karty. Mi obsługiwał nawet Voodoo II (kartę 3D oddzielnie dołączaną do karty graficznej :D Diamond 4 MB, tak starego kompa miałem kiedyś :) ). No cóż, mam nadzieję, że znajdziesz rozwiązanie ;)
Zobacz tutaj http://www.ubuntuvideo.com/quake_3_on_24_monitors - pewnie żaden staroć nie utrzyma tylu monitorów, no ale to jest superkomputer :)

0

i co w zwiazku z tym?
kurde no instalka openGL'a musi gdzies byc dostepna ja doslownie wszystko przeszperalem co moglem i nic... nawet nie mam pojecia czy takowa jest hehe

poraszka

z gory dzieki za jakies podpowiedzi

0

W przypadku wszystkich kart nVidia, sterowniki OpenGL wchodzą w skład ForceWare.

nVidia.com napisał(a)

Drivers installation package includes:

  1. WHQL Certified driver
  2. Microsoft® DirectX® 9.0c and OpenGL® 2.1 support.
0

ale chyba jednak jest jakis powod dla ktorego na opakowaniach z gier (tak! kiedys widzialem gry w opakowaniu! :D) pisze ze "ta gra moze nie dzialac na komputerze przenosnym"

0
Endrju napisał(a)

ale chyba jednak jest jakis powod dla ktorego na opakowaniach z gier (tak! kiedys widzialem gry w opakowaniu! :D) pisze ze "ta gra moze nie dzialac na komputerze przenosnym"

Tak.. mam 2 takie - obie działają (choćby w The Settlers 2: Dziesięciolecie) na moim lapciu z GF7600.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1