Jak skonfigurować nginx'a aby otwierał stronę po wpisaniu frazy po /

0

Cześć, mam pytanie jak skonfigurować nginxa na dockerze, aby serwis/strona wyświetlała mi się po dodaniu frazy np example.com/test i przechodziło to do ekranu logowania na tą chwilę nginxa mam tak skonfiugorwanego :

server {
   listen 80;
   server_name example.com;
   return 301 https://example.com;

   }
server {
   listen 443 ssl;
   server_name example.com;
   location /test {
      proxy_pass http://example.com/;
      proxy_set_header X-REAL IP $remote_addr
      proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
      proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;
      }
   }

      

0

Co to znaczy przechodziło do ekranu logowania - wejście na /test ma przekierować na inną podstronę? (jaką?)

0
Patryk27 napisał(a):

Co to znaczy przechodziło do ekranu logowania - wejście na /test ma przekierować na inną podstronę? (jaką?)

coś na wzór użycia rewrite aby uruchamiał się z $1

0

chodzi o to żeby po daniu /test przekierowało właśnie do instancji pod tym adresem

W takim razie proxy_pass http://adres-kontenera;.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1