Wątek przeniesiony 2021-12-14 15:46 z Inne języki programowania przez somekind.

Kusto - prośba o pomoc z zapytaniem, agregacja danych

0

Po wykonaniu mojego zapytania mam nastepujacy wynik

orgId userId
1 1
1 2
1 2
2 1
2 2

Chcialbym wyswietlic tabele z liczbą userow per organizacja, czyli z powyzszych danych cos takiego:

orgId usersCount
1 2
2 2

Probowalem z sumarize, count, distinct, no ale nie idzie. Najblizej jestem z :

|summarize  count() by orgId

ale tu z kolei nie mam distincta po userId, a jak zrobie tego distincta wczesniej to nastepuje projekcja i trace informacje o orgId.

Proszę o pomoc

2

W SQLu byłoby to Sumowie unikalnych id z grupowaniem po organizacji. Może w tym całym Ksuto są odpowiedniki.

0

No dobra, a jakby to bylo w SQL, moze jakos to sobie przetlumacze...?

1
select   orgId ,count(distinct userId) from table group by orgId 

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1