[VK] Kod VK_ dla kropki

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-30 00:09
Pik
0

Witam.
No właśnie. Jaki jest kod Virtual Key dla kropki?
Szukałem w wielu tablicach, ale znajdowałem co najwyżej dla przecinka.

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Pozostało 580 znaków

2006-09-30 00:33
0

46 :>


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-30 01:23
0

VK_OEM_COMMA = 188;
VK_OEM_PERIOD = 190;

http://windowssdk.msdn.micros[...]m/en-us/library/ms645540.aspx

VK_DELETE = 46;


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-10-01 14:38
0
uses
  SysUtils, //dla IntToStr
  Windows; //dla VkKeyScan
var
  klawisz: Char;
begin
  Readln(klawisz);
  Writeln(IntToStr(VkKeyScan(kropa))); //VkKeyScan(ch: Char): SmallInt - zwraca kod VK znaku podanego w parametrze
  Readln;
end.

>>HI! I'm a .sygnature ViRuS... Copy me into your *.sygnature to help me spread.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0