[delphi] komponent DBLookupCombo jak wtsawic wybrany text ?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-28 08:49
masterO
0

Mam pytania dwa do tego komponentu moze ktos z was wie jak go obsluzyc.

  1. Kiedy wyswietla mi sie lista z moliwosciami wyboru i np jest tam zaznaczona pozycja na niebiesko na tej liscie i kiedy ja chce wybrac wcisne to nie pojawia sie ta wybrana pozycja w oknie glownym jako ta wybrana ??? :(

  2. Zakladamy ze w w/w komponencie jest lista klientow np jest ich 7
    teraz kiedy wybiore danego klienta to w zmiennej KEYfield mam numer klienta z bazy np klient nr 3
    A teraz pytanie , kiedy np wcisne sobie guzik to jak sprawic zeby w tym komponencie byla wybrana wlasnie dana osoba dany klient . np wcisne guzik i cche zeby komponent wskazywal na kllienta nr 4

zeby wyjasnic to bardziej to mam na mysli o cos takiego jak w HTML (PHP) <selected> wtdy zaznacze dana pozycje. czy ktos wie moze jak to zrobic ?

Pozostało 580 znaków

2006-08-28 16:16
0

najpierw poszukaj bo było a następnym razem napisz po polsku o co Ci chodzi bo połowy to się domyślać trzeba


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-03 14:42
masterO
0

Chodzi o to ze jak mam w bazie tabelke
i wyswietla mi sie to w DBGridzie
klikne teraz dwa razy na jakas linijke zeby zrobic edycje
do chce zeby do komponentow DBLookup bylo juz wstawione
wybrane pole z bazy. :/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0