Aplikacja wielojęzykowa

Odpowiedz Nowy wątek
:-(
2006-08-18 01:23
:-(
0

Delphi umożliwia tworzenie aplikacji wielojęzykowych. Wybierając menu Project->Languages->Add można stworzyć plik z tłumaczeniem. Mam pytanie: Gdy aplikacja ma obsługiwać więcej języków, to w jaki sposób mogę aktywować odpowiedni plik z tłumaczeniem w czasie działania tej aplikacji?

Pozostało 580 znaków

2006-08-18 02:08

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Delphi ma dołączone demo komponentu RichEdit w folderze Demos/RichEdit (dobrze pamiętałem) i ten projekt wykorzystuje zmianę języka właśnie na tej zasadzie. Zobacz kody źródłowe i zastosuj rozwiązanie w swoim programie.</image>

Pozostało 580 znaków

2006-08-20 02:51

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

moim zdaniem lepiej jests zastosowac swoj system zmiany wersji jezykowej. Mozesz zastosowac pliki dll, ini lub co tam jeszcze sobie wymyslisz. Ja uzywam (prawie zawsze jesli robie wersjie jezykowe) plikow ini, poniewaz latwo jest je obsluzyc i edytowac i tobie tez polecam. Ale jak bardzo chcesz wykozystac do tego delphi to najlepiej zrob jak napisal prgtw, popatrz w kodzie zrodlowym tego programu a na pewno wszystkiego sie dowiesz

Pozostało 580 znaków

2006-08-20 10:56

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

Lokalizacja: Helsingør / FZ

0

Ja jeszcze bym polecił tworzenie tłumaczenia na plikach XML.
Tak jak ma klient p2p zwany DC++ i jego pochodne.

Artykuł od plikach XML w Delphi
http://4programmers.net/Delphi/Artykuły/XML_w_Delphi

Pozostało 580 znaków

2006-08-20 11:18

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

A ja zacząłbym od przeszukania forum. Temat był naście razy.


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

Ad
2006-09-04 12:51
Ad

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

W dziale Inżynieria oprogramowania!


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0