Trzeci argument funkcji SHGetSpecialFolderPath?

0

Witam!

Właśnie jestem w trakcie pisania programu który ma za zadanie robienia porządku w systemie. Korzystam z modułu ShlObj i funkcji SHGetSpecialFolderPath pobierającej katalogi specjalne z mojego systemu (takie jak Cookies czy Temporary Internet Files). I mam kilka pytań:

1.) Jaki jest 3 parametr tej funkcji który podaje mi miejsce przetrzymywania haseł i formularzy programu Internet Explorer 6 (chodzi mi o argument taki jak np. do cookies: CSIDL_COOKIES)? Chciałbym za pomocą jednego przycisku button wykonać czynność którą musiałbym wchodzic w Opcje Internetowe/Zawartość/Autouzupełnianie i klikać na Wyczyść formularze i wyczyść hasła. A jeśli nie ma takiego parametru to jak mogę wyczyścić hasła i formularze z poziomu Delphi (myślę jednak że znajdzie się ten parametr :D)?

2.) jaki jest parametr tej funkcji który podaje lokalizację folderu TEMP (tak tak, wiem - to katalog C:\Windows\temp, ale jak ktos ma np. windowsa zainstalowanego na dysku X? Nie będę przecież pisał DeleteFile('X:\Windows\temp...., nie wypada :D.

Pozdrawiam serdecznie i proszę o szybką odpowiedź ;)

0

"Ad1.Może to:CSIDL_INTERNET_CACHE"
Nie, to nie to, to prowadzi do folderu Temporary Internet Files....:(

A co do Ad2 to dzięki ;)

0

A jak się usunie TIF i cache to nie wystarczy?

0

Nie, te pliki nie są tam przechowywane....:(:(

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź ;)

0

A wiesz może jaki to jest folder na twoim komputerze?
Napisz scieżkę, a może znajdę więcej...

0

No właśnie nie wiem....:(

0

Jedyne co mi przychodzi do głowy to:
;-P skasować historię
Możliwe, że nie to nie jest plik, tylko wpis w rejestrze w jakimś miejscu typu:
"HKLM\Software\Microsoft\IE\147905643756425943766496" [rotfl]
//BTW jak napiszesz ten program to daj mi znać :d

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0