Trzeci argument funkcji SHGetSpecialFolderPath?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-07 10:04
0

Witam!

Właśnie jestem w trakcie pisania programu który ma za zadanie robienia porządku w systemie. Korzystam z modułu ShlObj i funkcji SHGetSpecialFolderPath pobierającej katalogi specjalne z mojego systemu (takie jak Cookies czy Temporary Internet Files). I mam kilka pytań:

1.) Jaki jest 3 parametr tej funkcji który podaje mi miejsce przetrzymywania haseł i formularzy programu Internet Explorer 6 (chodzi mi o argument taki jak np. do cookies: CSIDL_COOKIES)? Chciałbym za pomocą jednego przycisku button wykonać czynność którą musiałbym wchodzic w Opcje Internetowe/Zawartość/Autouzupełnianie i klikać na Wyczyść formularze i wyczyść hasła. A jeśli nie ma takiego parametru to jak mogę wyczyścić hasła i formularze z poziomu Delphi (myślę jednak że znajdzie się ten parametr :D)?

2.) jaki jest parametr tej funkcji który podaje lokalizację folderu TEMP (tak tak, wiem - to katalog C:\Windows\temp, ale jak ktos ma np. windowsa zainstalowanego na dysku X? Nie będę przecież pisał DeleteFile('X:\Windows\temp...., nie wypada :D.

Pozdrawiam serdecznie i proszę o szybką odpowiedź ;)

Pozostało 580 znaków

2006-08-07 10:48
Ad
0

Ad1.Może to:CSIDL_INTERNET_CACHE
Ad2.Jak uzyskać informację o katalogu WindowsTemp
A poza tym może przydać się ta strona: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/shellcc/platform/shell/reference/enums/csidl.asp
Pzdr ;] ,


Pozostało 580 znaków

2006-08-07 12:16
0

"Ad1.Może to:CSIDL_INTERNET_CACHE"
Nie, to nie to, to prowadzi do folderu Temporary Internet Files....:(

A co do Ad2 to dzięki ;)

Pozostało 580 znaków

2006-08-07 12:41
Ad
0

A jak się usunie TIF i cache to nie wystarczy?


Pozostało 580 znaków

2006-08-07 13:05
0

Nie, te pliki nie są tam przechowywane....:(:(

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź ;)

Pozostało 580 znaków

2006-08-07 13:24
Ad
0

A wiesz może jaki to jest folder na twoim komputerze?
Napisz scieżkę, a może znajdę więcej...


Pozostało 580 znaków

2006-08-07 13:27
0

No właśnie nie wiem....:(

Pozostało 580 znaków

2006-08-07 13:34
Ad
0

Jedyne co mi przychodzi do głowy to:
;-P skasować historię
Możliwe, że nie to nie jest plik, tylko wpis w rejestrze w jakimś miejscu typu:
"HKLM\Software\Microsoft\IE\147905643756425943766496" [rotfl]
//BTW jak napiszesz ten program to daj mi znać :d


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0