Drukowanie HTML bez nagłówków

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-02 07:05
0

Witam. Jak wiecie przy drukowaniu plików html dodawany jest tytuł strony, numer, data i adres. Moje pytanie brzmi, czy da się to jakos usunąć, pominąć bo potrzebuje wydrukować taki plik ale bez tych dodatkowych napisów. Z góry dzieki za pomoc.

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 08:52
0

Plik->Ustawienia strony->Nagłówek i stopka ??????????????????????

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 09:01
0

to to ja wiem ale jak to zrobic spod delphi

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 09:29
0

File -> Print -> odznacz Header/page number. Ale po co komu drukować pliki html przy pomocy delphi ? Może ci chodzi o drukowanie przy pomocy jakiegoś komponentu ?

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 09:39
0

dokładnie to chodzi mi o to zeby wydrukowac zawartosc Webbrowsera. mam programik ktory wczytuje do webbrowser strone html z dysku a nastepnie ja drukuje i tu sie pojawial moj problem

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 09:45
0
puchi napisał(a)

dokładnie to chodzi mi o to zeby wydrukowac zawartosc Webbrowsera. mam programik ktory wczytuje do webbrowser strone html z dysku a nastepnie ja drukuje i tu sie pojawial moj problem
No w końcu sie sprecyzowałeś, ale jeszcze nie do końca. W jaki sposób drukujesz zawartość ?

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 09:53
0

No powiedzmy ze zaladowalem jakas strone do webbrowser i teraz jak to co jest w webbrowser wydrukowac zeby nie bylo nagłówka i stopki oczywiscie spod delphi.

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 09:55
0

mam programik ktory wczytuje do webbrowser strone html z dysku a nastepnie ja drukuje
JAK JĄ DRUKUJESZ ????????

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 11:34
0

Do drukowania znalazlem cos takiego:
WebBrowser.ExecWB(OLECMDID_PRINT, OLECMDEXECOPT_PROMPTUSER);
tylko teraz jak wyłączyć ten nagłówek i stopke?????

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 12:03
0

Możesz wywołać

WebBrowser.ExecWB(OLECMDID_PAGESETUP, OLECMDEXECOPT_PROMPTUSER);

aby użytkownik sam ustawił strone.

Albo drukuj za pomocą TPrinter + TPrintDialog i wtedy namalujesz na canvasie drukarki co tylko chcesz (zawartość webbrowser)

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 12:23
0

a mozesz jesli to nie klopot dac jakis przyklad jak to wydrukowac za pomoca TPrinter aby nie bylo naglowka i stopki

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0