sortowanie elemtnrow w DBE

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-26 12:20
lewap1
0

otóż jak posortowac elementy korzystajac z komponentu Table ???

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 12:43
0

Należy ustawić właściwość Index. //IndexName, IndexFieldName czy jakoś tak.


Suma inteligencji na świecie jest wartością stałą, niestety ludzi przybywa.

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 13:45
0

Najpierw założyć indeksy w BDE, komenda do sortowania to:

Form1.Table1.IndexFieldNames:= Column.FieldName;

Można podpiąć pod przycisk, choć z reguły podpina się pod zdarzenie OnTitleClick</b>


"Zło to zło. Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne, a granice zatarte."

<span style="color: olive">A. Sapkowski "Ostatnie życzenie"</span>

!user image

Pozostało 580 znaków

2006-07-26 17:43
0

jeśli to jest DBF z clippera to możesz sobie tylko pomarzyć o indexach pod BDE


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0