[Delphi] Problem z komponentem Calendar

0

Siemanko, napisałem programik do tworzenia i zapisywania raportów zmianowych,
ścieżka zapisanego raportu wygląda mniej więcej tak:

C:\raporty\04.07.2006\dzień\maszyna_nr_1.pdf
lub
\noc\maszyna_nr_1.pdf

Problem polega na tym, że raporty z nocy tworzone po godzinie 00:00 program zapisuje w katalogu:

C:\raporty\05.07.2006\noc\maszyna_nr_1.pdf [???]

Zauważyłem, że w komponencie Calendar są procedurki takie jak: PrevMonth, PrevYear,
czy jest może jakiś komponent, który posiada procedurkę PrevDay lub coś podobnego?

(ewentualnie) jak samemu stworzyć coś takiego?

Z góry Wielkie Dzięki za pomoc :-)

Pozdrawiam [browar]

0

Prześlij mi na maila program. Nie wiem na jakiej zasadzie ustalasz który raport gdzie wpisać. Gdy zobaczę całość łatwiej mi będzie coś powiedzieć. Piszę dla formy program, który w uproszczeniu realizuje to samo zadanie, tylko, że moje podejście jest takie, że lokalizacja raportu jest definiowana rekordem: dzien/miesiąc/rok/zmiana/maszyna/brygada/numer operatora. Ja nie używam kalendarza i program działa.

0

IncDay(data, -1);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1