Podgląd stylów W$ XP

0

Pytanie jest trywialne, odpowiedź pewnie jest nietrywialna. W jaki sposób po zaznaczeniu pliku ze stylem W$ XP wyświetlić podgląd tego stylu (podgląd nie w oknie W$, tylko w oknie mojego programu)?

0

Komponent ThemeEngine lub SkinEngine. http://www.ksdev.com

0
Kiniu napisał(a)

Pytanie jest trywialne, odpowiedź pewnie jest nietrywialna. W jaki sposób po zaznaczeniu pliku ze stylem W$ XP wyświetlić podgląd tego stylu (podgląd nie w oknie W$, tylko w oknie mojego programu)?

To jest komercyjny komponent :>

Podtrzymuje swoje pytanie.

0

Mnie w ogóle zaskoczylo ze taki istnieje :) bo problem w istocie ciekawy.

0

Mozliwe, ze jest to rozwiazane jak w nakladce plus (jescze czasy win95)

tam byla niepublikowana funkcja DrawCaptionTempA (moze jest tu podobnie - albo interface)

http://rudy.mif.pg.gda.pl/~reichel/down.php?id=30

Obecnnie nie mam sily na przegladanie krok po kroku desk.cpl (no bo to w nim jest rysowane - wtedy tak udalo mi sie wyluskac ta funkcje - warto jescze popatrzyc na serwis themes - jak ma on wplyw - znikanie styli)

pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1