[API] Zmiana wysokości przycisków

0

Tworzę ToolbarWindow32:
Tool := CreateWindowEx(0, 'ToolbarWindow32', nil, WS_BORDER or WS_CHILD or WS_VISIBLE or TBSTYLE_FLAT or
TBSTYLE_TOOLTIPS or CCS_TOP or CCS_ADJUSTABLE, 0, 0, 0, 0, hWin, 0, hInstance, nil);

Kombinuje ze zmianą rozmiaru przycisku:
SendMessage(Tool, TB_SETBITMAPSIZE, 64, lParam(64));
Potem daje:
SendMessage(Tool, TB_AUTOSIZE, 0, 0);
Niestety, przyciski ciągle mają standardowy rozmiar 24x24 [???]
Jak to zmienić na 64x64 ??

Proszę o pomoc. tefal

0

Mi chodzi o zmianę rozmiaru przycisków z standardowych 24x24 na 48x48, ale tych które się znajdują na systemowym komponencie ToolbarWindow32.

0
tefal napisał(a)

Kombinuje ze zmianą rozmiaru przycisku:
SendMessage(Tool, TB_SETBITMAPSIZE, 64, lParam(64));

Nie sprawdzałem ale z tego co piszą w MSDN to powinno działać, tylko że zmiana rozmiaru przycisków musi być przed dodaniem bitmapy do ToolBara. Dopiero później dodajesz bitmapkę o odpowiednich rozmiarach.
Sprawdź czy przypadkiem przed zmianą rozmiaru przycisków nie wstawiasz bitmapy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1