[delphi] jak pobrać jeden znak z TCheckListBox-a?

Odpowiedz Nowy wątek
2006-01-25 13:21
0

Witam :)

Czy może ktoś mi powiedzieć jak pobrać jeden znak z danego wiersza w TCheckListBoxi-e? Mam np. w pierwszym wierszu wpisany tekst: '1 Test'. Jak pobrać tą 1??

Pozdrawiam
rajki

Pozostało 580 znaków

2006-01-25 16:23
0

Jeśli wiesz który to jest z kolei znak to porostu

ListBox1.Items[numer_itemu][numer_tego_znaku];

a jeśli nie wiesz to tak:

ListBox1.Items[numer_itemu][Pos('1', ListBox1.Items[numer_itemu])];

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0