DelphiSci i przykłady

0

Poszukuję przykładów do komponentu DelphiSci bo niestety pomoc do niego jest strasznie marnie napisana. Właściwie jest tam tylko opis klas i plików a nie ma żadnych przykładów. Jeśli zna ktoś takie przykłady lub wie gdzie one sie znajdują byłbym wdzięczny za linki...

Pozdrawiam...

0
angel2953 napisał(a)

Poszukuję przykładów do komponentu DelphiSci bo niestety pomoc do niego jest strasznie marnie napisana. Właściwie jest tam tylko opis klas i plików a nie ma żadnych przykładów. Jeśli zna ktoś takie przykłady lub wie gdzie one sie znajdują byłbym wdzięczny za linki...

Pozdrawiam...

" This project also has a editor (MyEditor) which showcases some of the features of these components
and scintilla. This program only tested with Delphi 7 and 2005 for now.. Get it at the same place." - to nie wystarczy?

0

no nie do końca...

0

WITAM !!!

Sorki że odgrzewam temat ....

Wie ktoś jak w komponencie Scintilla pozbyć się - wg mnie uciażliwego - problemu a mianowicie jeśli ustawie w tym komponencie wartość align = alClient to podczas rozciągania formy komponent bardzo dziwnie sie odświeza ??? prawie zanika .... jeżeli jest align = alCustom no to oki jest ....
Wiem że mozna jakoś to zrobic ... mam 2 edity notepad2 i notepad++ na tej komtrolce i tam jest ok [glowa] Myslalem zeby ta kontrolke wpakować w Scrollboxa ... ale nie umiem go zaprogramowac odpowiednio ... moze ktos wie jak to zrobic na przykladzie memo ???

Proszę o pomoc jak ktoś wie ... ( ps: nie chce synedita :/ )

0

probowales doublebuffered?
form1.doublebuffered:=true;
niektore komponenty (np TPanel) tez maja te wlasnosc, moze ten Twoj tez ma.

0

Witam !!!

DZIEKI PIĘKNE PROBLEM ROZWIAZANY [!!!] [!!!] [!!!]

Nie powiedzialbym ze to takie proste bylo ....
Dla tych ktorzy beda sie nia zajmowac - bo teraz warto jej poświecic troche czasu -
dajemy:

 // Form create, Scintilla1UpdateUI
 Scintilla1.align := alClient;
 Scintilla1.brush.style := bsclear; 

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1