edycja zasobów z poziomu delphi

0

Witam!

Mam takie pytanie...
Potrzebuję z poziomu delphi dodać do zasobów jakiegoś programu jakiś plik. ;P
Czy ktoś wie jak to zrobić?

Pozdrawiam

0

W Demowkach Delphi byl przyklad edytora zasobow przeglad, nie wiem tylko czy bylo mozliwe wstawienie i zapisanie exe'ka. Zobacz sobie moze akurat ;)

..\Borland\Delphi7\Demos\ResXplor
0

niestety... w tym demie z delphi można tylko wyswietlać zasoby, ewentualnie zapisać w innym pliku, np. ikonę :(
czy ktos zna jakis sposób?

0
man napisał(a)

niestety... w tym demie z delphi można tylko wyswietlać zasoby, ewentualnie zapisać w innym pliku, np. ikonę :(
czy ktos zna jakis sposób?

Poczytaj o funkcjach BeginUpdateResource, UpdateResource, EndUpdateResource. Niestety nie ma tych funkcji w Windows 9X i Windows Me :-/

0

Dzięki!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1