przenoszony przycisk

0

Chce zrobic cos takiego:
na formularzu w dolnej czesci ma sie znajdowac ok 5 przyciskow (obojetnie speedbutton,...cokolwiek)
takie same p przyciskow ma byc na gorze formularza
dolne przyciski beda np z literkami
zasada dzialania ma byc taka ze moge chwytac dowolny przycisk z literka i przenosic go na jedno z pieciu pol na gorze(po upuszczeniu przycisk musi zostac w tej pozycji(przycisku) nad ktorym go trzymalem

0

Google + Drag & Drop

0

Hmm, a nie chodzi przypadkiem o to, żeby umieścić w zdarzeniu OnMouseDown przenoszonego komponentu ten kawałek kodu :

ReleaseCapture;
SendMessage((Sender as TWincontrol).Handle, WM_SYSCOMMAND, $F012, 0);

??

0
o-grzes napisał(a)

Chce zrobic cos takiego:
na formularzu w dolnej czesci ma sie znajdowac ok 5 przyciskow (obojetnie speedbutton,...cokolwiek)
takie same p przyciskow ma byc na gorze formularza
dolne przyciski beda np z literkami
zasada dzialania ma byc taka ze moge chwytac dowolny przycisk z literka i przenosic go na jedno z pieciu pol na gorze(po upuszczeniu przycisk musi zostac w tej pozycji(przycisku) nad ktorym go trzymalem
Jest to gdzieś w tym serwisie w przyk?adach

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1