Gadu-Gadu program powiadamiający...

0

jak ten program przechwytuje moment przychodzenia wiadomości ?

http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=116860&sid=1a43a7a8d515e9081c4802734d801227

np. żeby zamiast zapalającego się leda dało się wstawić ShowMessage(' !#!#@!!@!@');

0

wrzuc go gdzie indziej bo tam sie trza rejestrowac :P

0

Masz tu nazwe klasy okienka gg:

Afx:00400000:b:0001002D:00000000:00000000

Sprawdzaj czy to okienko jest aktywne - jesli tak to do akcji :)

0
migajek napisał(a)

Masz tu nazwe klasy okienka gg:

Afx:00400000:b:0001002D:00000000:00000000

Sprawdzaj czy to okienko jest aktywne - jesli tak to do akcji :)

Taki maly koment: klasa okienka sie zmienia tzn. u mnie jest inna i u kumpla jeszcze inna wiec odpada, chyba uchwyt zalezy od wersji jaka sie dysponuje ale nie jestem pewien na 100%

0
mitring napisał(a)
migajek napisał(a)

Masz tu nazwe klasy okienka gg:

Afx:00400000:b:0001002D:00000000:00000000

Sprawdzaj czy to okienko jest aktywne - jesli tak to do akcji :)

Taki maly koment: klasa okienka sie zmienia tzn. u mnie jest inna i u kumpla jeszcze inna wiec odpada, chyba uchwyt zalezy od wersji jaka sie dysponuje ale nie jestem pewien na 100%

OOps to problem... Moze wiec trzeba sprawdzac czy nie jest uruchomiona aplikacja gg.exe ? :/

0

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ???

0
mitring napisał(a)

Taki maly koment: klasa okienka sie zmienia tzn. u mnie jest inna i u kumpla jeszcze inna wiec odpada, chyba uchwyt zalezy od wersji jaka sie dysponuje ale nie jestem pewien na 100%

Nazwa klasy sie zmienia bo to prawdopodobnie Framework.
Może SetWindowsHookEx typy WH_CBT i sprawdzać nCode czy nie HCBT_CREATEWND Jeżeli tak to jakos weryfikować które to okno. Może przynajmniej częsć nazwy klasy się powtarza?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1