Opcja jak w Delphi Code Insight

0

WItam :)

Potrzebuje uzyskac nastepujacy "efekt" jak jest w Delphi CTRL+SPACE jest to do zrobienia za pomoca np. SynEdita i kompontów związanych z nim ale chce to zrobic wlasnorecznie ;P

Przypisalem juz skroty CTRL+SPACE i wyswietla sie nowa forma, na ktorej chce miec listboxa z lista chyba tak za to sie zabrac ale najtrudniejsze jest jak wyodrebniac te slowa :/

Mialem kod zrodlowy kiedys co w Edicie wpisywalo sie czesc wyrazy a w ListBoxie zostawaly tylko te elementy co zaczynaly sie literami wczesniej wpisanymi w TEdit ;P a teraz nie moge tych zroddel wyszukac ;( [wybaczcie ale nie potrafie tlumaczyc :P]

Jak ktos potrafii mi pomoc to bede wdzieczny lub naprowadzic jak szukac takich informacji na google / torrym / etc.

0

Jeśli w ListBoxie potrzebujesz zostawić tylko wyrazy zaczynające się od jakiegoś ciągu znaków, to najprościej chyba coś takiego:

for I:=ListBox.Count-1 downto 0 do if Copy(ListBox.Items[I], 1, Length(Poczatek))<>Poczatek then ListBox.Items.Delete(I);
0

Widziałem w demach SynEdit'a coś takiego, poszukaj. Chyba są do tego jakieś komponenty.

0
Szymek napisał(a)

Widziałem w demach SynEdit'a coś takiego, poszukaj. Chyba są do tego jakieś komponenty.

wiem ;) z napisalem o tym w pierwszym poscie "(...)jest to do zrobienia za pomoca np. SynEdita i kompontów związanych z nim ale chce to zrobic wlasnorecznie (...)"

Ale dzieki za odp. ;) [browar]

Adam: Dziala to jakos :) dzieki cofanie musi byc jak bedzie sie cofalo znak ale to na tablicach sie zrobi ;)

[soczek] [browar] Dzieki Panowie ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1