[Delphi] Wysyłanie danych metodą GET

0

Cześć!

Jak w temacie, jak wysłać dane do hosta za pomocą metody GET. Nieraz na stronach WWW są linki

np http://adres.pl/index.php?id=5

I chcę się dostać na tą podstronę co jest wyświetlana w tym adresie.

pozdrawiam serdecznie :)

0

eee...noo... adres_strony?dane1=1&dane2=2 ...

0

no racja, ja próbowałem tak:

idHttp.Get('adsresStrony.pl',we);

Gdzie we:TStringStream a w nim właśnie te dane. Przed chwilą też wpadłęm na pomysł, zeby spróbować tego co napisałeś i działa :)

pozdrawiam

A teraz jeszcze jeden problem (niech ktoś zedytuje moje posty w jeden cały)

Chcę się w ten sposób dostać do stefy dla zalogowancyh. Zalogowałem się wysyłając dane POST'em do odpowiedniego pliku obsługującego formularz, jednak jak przejdę dalej to odsyła mnie do logowania (w nagłówku jest Location) Jak podtrzymać sesję? I jak sprawdzić czy na pewno mnie zalogowało ?

pzdr.

0

Musisz sprawdzić, jakie Cookie serwer ustawia i potem je odpowiednio przesyłać. Wysyłasz podobnie jak wszystkie podstawowe dane w nagłówku typu powiedzmy Host itp. Wygląda to na przykład tak:
Cookies: NAZWA1=WARTOŚĆ1; NAZWA2=WARTOŚĆ2; itd.

0

Spróbuję Twojej metody tzn poszukam ciasteczka.

A jak wysłaś te dane?

idHTTP.Post() ?

pozdrawiam

0

Uzyj IdCookieManager i zapomnij o Cookies, wszystko zrobi komponent.

0

Wstawiłem IdCookieManager i podlinkowałem do neigo IdHTTP i dalej mi się coś wywala. Może podać przykład kodu wykorzystujacy to ?

0
Szymek napisał(a)

Uzyj IdCookieManager i zapomnij o Cookies, wszystko zrobi komponent.

Zapomnij o takim tekscie, bo grubo się mylisz, idcookiemanager dziala tylko na podctawowych operacjach. wrąbiesz coś mocniejszego i już nie działa jak należy :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1