Zamykanie nieodpowiadających programów !!

0

Jak zamknąć wszystkie programy którę Nie odpowiadają !! Tak jak w Menedżerze zadań w XP program nie odpowiada to można zakończyć zadanie ale jak w swoim programie można zamknąć programy nieodpowiadające ale wszystkie !!

0

Jak zabic proces bylo gdzies na forku kilka razy a zabic wszystkie programy to zrob petle ;)

0
mitring napisał(a)

Jak zabic proces bylo gdzies na forku kilka razy a zabic wszystkie programy to zrob petle

no ale jak sprawdzic czy program odpowiada ? bo mamy zabic tylko procesy z aplikacji ktore nieodpowiadaja

0
greenmag napisał(a)

no ale jak sprawdzic czy program odpowiada ?

Może coś w stylu GetWindowText - jeśli zwróci to znaczy ze odpowiada a jesli nie to znaczy ze sie program zawiesil...

0
{PIT} napisał(a)

Może coś w stylu GetWindowText - (...)

Jak najbardziej popieram ... o to mi wlasnie chodzilo :) pobrac Caption okna i jak bedzie (Brak odpowiedzi) to zakonczyc proces

0
{PIT} napisał(a)

Może coś w stylu GetWindowText

a ja Wam mówię, że to nie jest sprawdzanie, czy program odpowiada, czy nie; bo co jeśli user odpali takie 'sprawdzanie" w W$ po japońsku [rotfl]

0
Marian Jastrzębski napisał(a)

a ja Wam mówię, że to nie jest sprawdzanie, czy program odpowiada, czy nie; bo co jeśli user odpali takie 'sprawdzanie" w W$ po japońsku [rotfl]

To może pobrać tytuł do łańcucha Unicode i sprawdzać, czy łańcuch nie jest pusty (of course najpierw zainicjować go jako łańcuch pusty)?

0

SDK:
IsHungAppWindow Function


You call the IsHungAppWindow function to determine if Microsoft Windows considers that a specified application is not responding, or "hung". An application is considered to be not responding if it is not waiting for input, is not in startup processing, and has not called PeekMessage within the internal timeout period of 5 seconds.

Syntax

BOOL IsHungAppWindow( HWND hWnd
);
Parameters

hWnd
[in] Handle to the window.
Return Value

Returns TRUE if the window stops responding, otherwise returns FALSE. Ghost windows always return TRUE.

Remarks

The Windows timeout criteria of 5 seconds is subject to change.

Although you can access this function by using LoadLibrary and GetProcAddress combined in Windows versions prior to Windows XP, the function is not accessible using the standard Include file and library linkage. The header files included in Windows XP Service Pack 1 (SP1) and Windows Server 2003 document this function and make it accessible using the appropriate Include file and library linkage. However, this function is not intended for general use. It is recommended that you do not use it in new programs because it might be altered or unavailable in subsequent versions of Windows.

Function Information

Minimum DLL Version user32.dll
Header Declared in Winuser.h, include Windows.h
Import library User32.lib
Minimum operating systems Windows 2000

link do strony:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/winui/winui/windowsuserinterface/windowing/windows/windowreference/windowfunctions/ishungappwindow.asp</url>

0

czy ktos wie jak to zorbic jak pozamykac nieaktywne aplikacje programy w stylu brak odpowiedzi lub wyskakujace raportowanie program wykonal nieprawidlowe dzialanie i zostanie zamkniety czy cos podobnego ?

prosze o podpowiedz

0

przeczytaj wątek -_-

btw: nie odświeżaj starych tematów

0

czytam watek i nie kapuje dlatego rposz eo pomoc proste czy to takie trudne pomoc ?
musicie zawsze na tym forum byc tacy zlosliwi ?

Prosze o przyklad jakis pls potrzebuje tego.
A moze jest jakas komenda ktora to robi w win xp ?

0

Moze to sie przyda ?

Automatycznie zamykanie nieodpowiadających aplikacji Możemy tak skonfigurować system, żeby nieodpowiadające aplikacje zostały automatycznie zamknięte. W tym celu:

  1. Z menu Start wybierz Uruchom...

  2. W polu Otwórz: wpisz regedit i naciśnij Enter.

  3. Przejdź do klucza HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop i zaznacz pozycję AutoEndTasks.

  4. Kliknij dwukrotnie na wybranej pozycji i zmień jej wartość z 0 na 1. Ponieważ w ten sposób, jeżeli jakiś program nie „zdąży” odpowiedzieć w ciągu 20 sekund (domyślna wartość parametru WaitToKillAppTimeout), to zostanie automatycznie zamknięty, a my utracimy wszystkie nie zapisane dane, warto zwiększyć wartość tego parametru. Parametr WaitToKillAppTimeout znajduje się w tym samym podkluczu HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop.

a czy ktos wie jak to wykorzystac ?
a moze sa inne mozliwosci ?

szuakmy odpowiedzi POMAGAMY UZYTKOWNIKOM FORUM !!! a nie piszemy bzdur typu google.pl i bylo an forum jak wiesz gdzie bylo to zapodaj linka madralo jeden z drugim !!!

0
POMOC_ZYCZLIWA napisał(a)
  1. Kliknij dwukrotnie na wybranej pozycji i zmień jej wartość z 0 na 1. Ponieważ w ten sposób, jeżeli jakiś program nie „zdąży” odpowiedzieć w ciągu 20 sekund (domyślna wartość parametru WaitToKillAppTimeout), to zostanie automatycznie zamknięty, a my utracimy wszystkie nie zapisane dane, warto zwiększyć wartość tego parametru. Parametr WaitToKillAppTimeout znajduje się w tym samym podkluczu HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop.

Czasem jak programuje w delphi to mi sie ono zawiesza jak cos zle zrobie...
Chyba bym zabil kogos kto by mi ustawil opcje automatycznego zamykania nieodpowiadajacych procesow:D

0

Mozna tak napisac program ktory ten erjestr bedzie zmienial na czas zycia naszego programu proste i logiczne. ba madry programista moze dodac jesczze okreslone reguly i juz ma duze pole do popisu.
Wiec pomysl zanim cos napiszesz:-)

Do tego nalezy jeszcze dodac ustawienie ( windows XP )

  1. klikamy prawym przyciskiem myszy w ikone moj komputer
    nastepnie wybieramy zakaldke wlasciwosci

  2. Wybieramy zakaldke zawansowane

  3. Klikamy na przycisk o nazwie "Raportowanie bledow"

  4. Zaznaczamy kropke przy opcji "Wylacz raportowanie bledow"
    i zaqznaczamy "ptaszka" opcje powiadom mnie jesli wystapia bledy krytyczne

  5. Dajemy OK

Dzieki temu jesli wystapi problem z jakas aplikacja nie bedzie sie pojawiac okno ze program wykonal nieprawidlowa czynnosci i wysylanie raportu do microsoft

Tak sie powinno pomagac osoba a nie odsylac ich na google czy wypisywac durne teksty typu "to juz bylo na forum" Jak madralo wiesz ze bylo to wskaz linak do tego skoro tak chcesz pomoc. Bo jesli wypowiadasz sie w ten sposob to nic nwego nie wnosisz do tematu. Od tego to forum jest by pomagac sobie wzajemnie i o to apeluje do uzytkownikow tego forum wiecej zyczliwosci i zrozumienia drugiej osoby i chec pomocy prawdziwej a nie durnych postow.

Dziekuje za uwage polecam sie na przyszlosc
Zyczliwy

0

Ha ha aleś się napracował z tym wygrzebywaniem starych tematów by je swoją uzupełnić odpowiedzią.
Ale POPIERAM Cię na 100% . Goszczę tu od paru lat i bardzo często starzy bywalcy tego forum odpowiadają na pytania wysyłając do google lub powołując się na to iż dany temat był opisywana.
Moim zdaniem takim sposobem myślenia nie udowodnią kolegą że są dobrzy w programowaniu - ale wrecz odwrotnie. Kazdy przedszkolak potrafi wpisać "szukaj w google" lub "ten temat juz był"
Sztuką jest odpowiedzieć na dany problem lub podać własciwą wskazówkę.
Wiadomo że szuka się na google a po drugie czesto tak bywa że są tu tematy, tyle tylko ze nadal bez odpowiedzi.
No ale skoro ktoś powołuje się na google to mógłby chociaż podać właściwe słowo kluczowe by miesiacami po google nie błądzić.
I miłym by było jeśli już ktoś sam dotrze do odpowiedzi, to mógłby się pochwalić a nie trzymać wiadomości jak sknera ;)

0
jakis user napisał(a)

Wiadomo że szuka się na google [...]

no wlasnie w tym problem, ze nie szukaja... :-P

jakis user napisał(a)

I miłym by było jeśli już ktoś sam dotrze do odpowiedzi, to mógłby się pochwalić a nie trzymać wiadomości jak sknera ;)

z tym sie zgadzam, zalozyciele mogli by tez dopisywac do tematu "rozwiazano" albo cos takiego, latwiej by sie pozniej szukalo.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1