IdHttp, pobieranie, skrypty

0

Powiedzmy, że mam pobrać za pomocą komponentu IdHttp jakąś stronę (link do pliku htm) no i w tym pliku htm będzie skrypt np. z stat.pl do przeprowadzania statystyk.
Moje pytanie: Czy ten gdy pobiorę tę stronę za pomocą IdHttp to statystyka będzie przeprowadzana (liczone odwiedziny etc.) w tym pliku?

0

Powiedziales ze to jest htm wiec to musi byc skrypt java, wiec statystyka nie bedzie przeprowadzona...

A co do pobierania to robisz to przez IdHTTP.Get("Adres") -- Ta funkcja zwroci zrodlo strony...

0
grzequ napisał(a)

Powiedziales ze to jest htm wiec to musi byc skrypt java, wiec statystyka nie bedzie przeprowadzona...

A co do pobierania to robisz to przez IdHTTP.Get("Adres") -- Ta funkcja zwroci zrodlo strony...

Tak na stronie będzie skrypt javy np. ze stat.pl do przeprowadzania statystyk.
Więc nie będzie on "wykonywany" i nici ze statystyki ?

Oczywiście wiem jak pobrać źródło strony, tylko chciałem się dowiedzieć czy pobierając te źródło zostanie ślad w statystykach ?

A czy w php byłoby to możliwe? Co zrobić żeby statystyka była uwzględniana? Ma ktoś jakiś pomysł?

0
fleming86 napisał(a)
grzequ napisał(a)

Powiedziales ze to jest htm wiec to musi byc skrypt java, wiec statystyka nie bedzie przeprowadzona...

A co do pobierania to robisz to przez IdHTTP.Get("Adres") -- Ta funkcja zwroci zrodlo strony...

Tak na stronie będzie skrypt javy np. ze stat.pl do przeprowadzania statystyk.
Więc nie będzie on "wykonywany" i nici ze statystyki ?

Oczywiście wiem jak pobrać źródło strony, tylko chciałem się dowiedzieć czy pobierając te źródło zostanie ślad w statystykach ?

A czy w php byłoby to możliwe? Co zrobić żeby statystyka była uwzględniana? Ma ktoś jakiś pomysł?

W php oczywiscie ze sie da... Wykonujesz skrypt po stronie serwera(bo do tego jest php), a dopiero pozniej zwracasz zrodlo... Nikt nawet sie nie dowie ze tam jest cos takiego...

0
grzequ napisał(a)

W php oczywiscie ze sie da... Wykonujesz skrypt po stronie serwera(bo do tego jest php), a dopiero pozniej zwracasz zrodlo... Nikt nawet sie nie dowie ze tam jest cos takiego...

Powiedzmy, że mam taki skrypt:

<!-- (C) 2004 stat.pl - ver 1.0 / Strona glowna witryny -->
<script type="text/javascript">
<!--
document.writeln('<'+'scr'+'ipt type="text/javascript" src="http://s3.hit.stat.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/script.js?id=.costam.57&l=11"></'+'scr'+'ipt>');
//-->
</script>

więc teraz w php mam go wstawić tak ?

echo "<!-- (C) 2004 stat.pl - ver 1.0 / Strona glowna witryny -->
<script type="text/javascript">
<!--
document.writeln('<'+'scr'+'ipt type="text/javascript" src="http://s3.hit.stat.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/script.js?id=.costam.57&l=11"></'+'scr'+'ipt>');
//-->
</script>";

i to powyżej będzie zliczało statystyki po pobraniu źródła za pomocą IdHttp ?

0

Oczywiście że nie. Dlaczego? Bo cała "logika" statystyk nadal jest w JavaScript. A czy to jest przekazywane przez PHP czy bezporśrednio to nie ma większego znaczenia.

Statystyki oparte o PHP działałyby TYLKO w takiej postaci, że powiedzmy plik index.php wywoływałby za każdym swoim wykonaniem funkcję dodającą jakieśtam dane do statystyk.

0
Ktos napisał(a)

Oczywiście że nie. Dlaczego? Bo cała "logika" statystyk nadal jest w JavaScript. A czy to jest przekazywane przez PHP czy bezporśrednio to nie ma większego znaczenia.

Statystyki oparte o PHP działałyby TYLKO w takiej postaci, że powiedzmy plik index.php wywoływałby za każdym swoim wykonaniem funkcję dodającą jakieśtam dane do statystyk.

Czyli co mam zrobić żeby działały ?

0
fleming86 napisał(a)
Ktos napisał(a)

Oczywiście że nie. Dlaczego? Bo cała "logika" statystyk nadal jest w JavaScript. A czy to jest przekazywane przez PHP czy bezporśrednio to nie ma większego znaczenia.

Statystyki oparte o PHP działałyby TYLKO w takiej postaci, że powiedzmy plik index.php wywoływałby za każdym swoim wykonaniem funkcję dodającą jakieśtam dane do statystyk.

Czyli co mam zrobić żeby działały ?

Przerobic skrypt z javascript na php, o ile sie da ;)...

0
grzequ napisał(a)

Przerobic skrypt z javascript na php, o ile sie da ;)...

Jak?

PS. Piszcie bardziej szczegółowo plz...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1