Jak uatomatycznie uruchomic aplikacje po wylogowaniu z windo

0

Moze nie jest to odpowiedznie miejsce na forum ale mimo to...

  1. Mam taki problem potrzebuje aby po wylogowaniu z windows została automatycznie uruchomiona moja aplikacja!!!!
    Wiem jak uruchomic przed zalogowaniem (edycja w rejestrze- runservice) ale nie wiem czy da sie uruchomic po wylogowaniu?

  2. Jesli ktos nie wie na 1. to moze wie jak sprawic aby po kliknieciu w menu start na "wyloguj ..uzytkownika.." zamiast (lub dodatkowo) okienka "czy na pewno chcesz sie wylogowac?" włączyła sie moja aplikacja???

0

Do uses dodaj
ShellApi;

W sekcji private dodaj:

private
procedure ClosingWin(var Message: TMessage); message WM_QUERYENDSESSION;

A sekcji Implemetation

procedure TForm1.ClosingWin(var Message: TMessage);
begin
  if Message.Msg = WM_QUERYENDSESSION then
    begin
    ShowMessage('Trwa zamykanie systemu');
{ lub
shellexecute(Handle,'Open',PCHar(Application.Exename),nil,nil,
SW_SHOWNORMAL);

lub
shellexecute(Handle,'Open',PCHar('c:\twój_program.exe'),nil,nil,
SW_SHOWNORMAL);
}
    end;
  DefaultHandler(Message)
end;

Sprawdzałem na systemie 98 i XP. Działa :)

0

Dzięki za odpowiedz na drugie.
Jeszcze bym był wdzieczny jak by ktos napisał cos na pierwsze. Ostatecznie np: Nie da sie czy cos.
Potrzebuje tego poniewarz zrobiłem ekran logowania dla systemow win9x i ME który wygląda jak ten z windows xp i obsluguje skórki. Edytowałem reshackerem plik MPRSERV.DLL i ustawiłem rozmiar okienka ktore pokazuje sie przy logowaniu na width=0 i height=0 dzieki czemu jest one nie widoczne. Nastepnie po wpisaniu hasła lub kliknieciu na ikone logowania jak ma to miejsce w XP moja aplikacja wysyla informacje do tego nie widocznego okna i klika na niewidoczny przycisk OK.
Wszystko fajnie działa, tylko jak jestem w windowsie i sie wyloguję to nie mam jak sie zalogowac bo oryginalne okno logowania jest nie widczne a moj program do logowania jest nie uruchomiony, JAK SPRAWIC ABY SIE URUCHOMIL AUTOMATYCZNIE PO WYLOGOWANIU?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1