Konwersja czasu

0

Jak przekonwertować czas? Tzn. mam np. liczbę minut: 1234 i chce żeby to ort! na godziny, minuty i sekundy... no to znalazłem: http://4programmers.net/faq.php?id=396, ale jak zrobić to w odwrotną stronę?

0

No przecież ten kod, który znalazłes, robi dokładnie to co chcesz.

0

No jak to jak ?

1 minuta to 60 sekund, a godzina to 60 minut lub 3600 sekund.. więc mnożysz w zależności co chcesz uzyskać.. sekundy czy minuty...

0
No przecież ten kod, który znalazłes, robi dokładnie to co chcesz.

No tak, ale napisałem dalej, że chce<ort> przekrztałcić </ort> 1h 10 min. w 70 sekund:D

0

No tak, ale napisałem dalej, że chce przekrztałcić 1h 10 min. w 70 sekund:D

To ci się nie uda, gwarantuję.

0

<font color="green">No tak, ale napisałem dalej, że chce przekrztałcić 1h 10 min. w 70 sekund:D </span>

function ToSec(Hours: Integer; Minutes: Integer; Sec: Integer): Integer;
begin
Result := Sec + Minutes*60 + Hours*3600
end;

btw: 1h i 10 minut to nie 70 sekund jak napisałeś..

0

btw: 1h i 10 minut to nie 70 sekund jak napisałeś..

Chodziło mi o 70 minut, ale luzik, że wiesz o co mi chodziło.. już do tego doszedłem:D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1